Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Парфуми: як вибрати та носити?

Ароматні пляшечки

Кожній жінці, навіть якщо вона не любить міняти аромати, не перешкодить мінімальний набір знань про те, що ж таке таке парфуми і як їх правильно "носити".

Трохи історії

Слово парфум походить від латинського виразу her fume – "крізь дим". Воно вказує на початкове використання ароматів - як результат спалювання ладану і рослин в релігійних обрядах.

Стародавні єгиптяни були першим народом, який зробив парфуми невід´ємним атрибутом своєї культури (відбулося це близько 1000 років до н.е.). Вони робили парфуми з екстрактів троянди, хни, лілії і м´яти, які розчиняли в маслі і наносили на шкіру. Єгиптяни також першими почали зберігати парфуми в скляних пляшках.

У VII-VIII століттях араби винайшли дистиляцію, за допомогою якої почали здобувати ефірні масла і виробляти ароматизовану воду.

Далекий Схід в середні віки налагодив торгівлю із західними країнами, і парфуми були одним з найпопулярніших товарів. Великий успіх мали ароматизовані кульки зі смоли. Їх носили на шиї у вигляді намиста або тримали в руці і стискали, коли потрібно було підсилити запах.

У 1675 році були створені і випущені в продаж перші парфуми, що мають назву, - Bouquet а la Marichal.

А в XIX столітті учені-хіміки почали проводити штучно синтезовані складові парфумів. Це стало початком "запашної" індустрії, яка на сьогоднішній день налічує 10 млрд. доларів.

Запашна композиція

Основні компоненти парфумів – етиловий спирт і ефірні масла. Проте існують різні варіанти цього ароматного товару, і відрізняються вони процентним вмістом масел. Отже, якщо на флакончику написано:

- Perfume – значить, вміст ефірних масел повинен складати 22%
- Eau de Parfum - 15 - 22%
- Eau de Toilette - 8 - 15%
- Eau de Cologne - 4%
- Eau Fraiche – від 1% до 3%

Вибір парфумів – справа непроста. Не можна відкрити пляшку і тут же відповісти: беру! Необхідно нанести їх на шкіру і почекати як мінімум 15 хвилин (а деяким парфумам, для того, щоб розкритися, потрібна година).

Як носити?

Перш за все, нанесіть парфуми на точки пульсу (часто радять внутрішню частину зап’ястя або шию, проте деякі жінки наносять парфуми на згин ліктя або навіть під колінами). Якщо ви крапнули духами на зап´ястя, у жодному випадку не тріть їх один об одного – це спотворить запах.

Якщо ви хочете, щоб все ваше тіло рівномірно виділяло аромат духів – розпорошіть трохи духів у повітря і пройдіться крізь цю хмару.

Відмінний ефект виходить при використанні одного і того ж аромату в декількох продуктах. Наприклад, гелю для душу, лосьйону для тіла і – як останній етап – парфумів.

Проте будьте обережні: якщо ви користуватиметеся різними лосьйонами і кремами для тіла, а потім нанесете парфуми, то їх запах може виявитися спотвореним. Тому користуватися варто або засобами баз запаху, або з тієї ж лінії, що і парфуми.

Іноді здається, що парфумам надається занадто багато значення. Проте насправді нічого дивовижного немає: адже аромати можуть будити сексуальний потяг, впливати на настрій і навіть будити забуті спогади. Хіба не варто навчитися майстерному володінню таким чарівництвом?

Тетяна Йова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як захистити новорічну ялинку від тоддлера

Звичайно ж, ніхто не хоче, щоб тоддлер поламав або завалив новорічну ялинку, тим більше – щоб вона впала на нього. Тому сьогодні ми поділимося з вами порадами, які допоможуть уникнути таких неприємностей.

Що дарувати дітям різного віку на день Святого Миколая

Кожна дитина чекає дня Святого Миколая із надією і вірою отримати чудовий подаруночок, залишений під її подушкою. Такі подарунки можна розділити на два види: ті, про які дитина просила, й ті, що якнайкраще підійдуть саме для її віку. Вибір – за Святим Миколаєм.

Новорічний декор своїми руками: ідеї та інструкції

Новий Рік – це час, коли кожен куточок нашого дому наповнюється святковою атмосферою. Що може бути краще, ніж додати особливу чарівність вашому святковому декору? Авжеж, створити його власноруч. Особливо популярними в останні роки стали пігменти для епоксидної смоли, які дозволяють створити неймовірні новорічні прикраси. Для тих, хто шукає якісні матеріали для цього, компанія EPOXYMART, яка є офіційним дистриб'ютором італійських смол в Україні, пропонує широкий асортимент продукції. Ознайомитися з асортиментом можна за посиланням https://www.epoxymart.com.ua/.

Чарівність епохи Чосон – бренд Beauty of Joseon

Побачивши баночку будь-якого засобу бренду Beauty of Joseon важко не перейнятися традиційною культурою Південної Кореї. На логотипі – класична корейська каліграфія, в упаковках – кольори та фактури, що відсилають до образу ханбока (народного корейського костюма). Традиційні корейські мотиви пронизують роботу бренду від складу косметики до філософії компанії.