Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим лікуватися від застуди

Народні методи лікування застуд

Існує теорія, що майже 90% всіх захворювань дітям вселяють їх батьки! Діти до 12 років дуже тісно пов´язані з батьками, тому зауваження типу: «Промочиш ноги - захворієш», «Не облизуй бурульки, а то ...» - і інші діють як установка на захворювання. Але якщо все-таки дитина захворіла, не впадайте в паніку – подібні настрої тільки погіршать стан вашої дитини. Будьте спокійні, ласкаві і впевнені у зціленні дитини - і це передасться їй. А народні засоби допоможуть вам у цьому.

При застудах, при підвищеній температурі тіла не поспішайте її збивати. Нижче 39 градусів температура не представляє загрози для життя. Це одна і та ж неспецифічна, природна реакція на самі різні захворювання, при якій різко підвищується обмін, швидше виводяться токсини з організму, підвищується імунітет. При необхідності знизити температуру протріть тіло дитини горілкою й 3-5 хвилин потримайте її оголеною. Якщо цього недостатньо, намочіть вовняні шкарпетки холодною водою і надіньте їх на ноги дитині. Температура швидко спаде.

При перших ознаках застуди натерти на крупній тертці буряк середнього розміру і залити 1 л окропу. Закрити, настояти 40 хвилин, процідити і зробити дитині клізму. Цей засіб звільнить кишечник, зменшить інтоксикацію організму й дасть дитині сили на боротьбу з хворобою.

Для підвищення імунітету у дітей ефективні купання в настої яєчної шкаралупи. Зібрати шкарлупу з 15-20 яєць, попередньо вимивши її з господарським милом, зварити. Скласти в 3-літрову банку, залити 3 л окропу і настояти добу. Цю воду можна використовувати для вмивання.

При бронхіті й кашлі нутряне сало від кишок розтопити в негарячій духовці або на невеликому вогні в каструлі. Розтоплене сало злити і поставити в холодне місце. Для зовнішнього втирання в груди треба змішати сало зі скипидаром і втирати досуха.

Замочити у воді на 45 хвилин 30 г родзинок і вживати з невеликою кількістю молока (краще козячого) щовечора.



Для лікування ангіни на початку хвороби хороший ефект дають полоскання горла теплим лужним розчином (1 ч. л. питної соди на склянку теплої води) 4-5 разів на день або прийом свіжого соку цибулі (по 1 ч. л. 3-4 рази на день).

Народні лікарі використовували для полоскання при ангінах: густий відвар чорниці (100 г сухих плодів залити 0,5 л води, кип´ятити, поки кількість води не зменшиться до 0,3 л); настій листя шавлії, зібраних з верхівками стебел під час цвітіння (4 ч. л. подрібненого листя заварити 2 склянками окропу, кип´ятити 10-15 хвилин, настояти 30 хвилин, процідити); настій квіток ромашки (1-2 ст. л. висушених квіток залити 2 склянками гарячої води, кип´ятити 10-15 хвилин на водяній бані , охолодити, процідити і додати 1-2 ч. л. меду).

При хронічному тонзиліті у маленьких дітей рекомендують змазувати піднебінні мигдалини соком алое, змішаним з натуральним медом у співвідношенні 1:2, щодня протягом 2 тижнів, а в наступні 2 тижні - через день. Цю процедуру рекомендується проводити натщесерце.

При нежиті дітям до трьох років розім´яти одну часточку часнику, залити 2 ст. л. теплої кип´яченої води. Настояти 40 хвилин в щільно закритій баночці, потім процідити і закапати швидко в обидві ніздрі.

При отитах у вухо вкласти листок герані, попередньо вимитий і просушений. Через 10-15 хвилин біль трохи вщухне, а може стихнути й зовсім. Якщо хвороба зайшла далеко, слід зробити на хворе вухо таку аплікацію: борошно пшеничне, житнє, толокно вівсяне замісити на камфорному спирті, попередньо розведеному на воді в співвідношенні 1:2. Додати збите куряче яйце, 1 ч. л. лляної олії. Зробити коржик. У середині його - отвір для вушної раковини (щоб вона залишалася вільною), і прикласти корж до хворого вуха. Потім накласти вощений папір (краще шматочок невичиненої заячої шкурки - міздрею прикласти до вуха) і укутати вухо вовняною хусткою. Так залишити на всю ніч.

За матеріалами 4kids.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас