Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Мороз і вагітність

Мороз і вагітність

Допитливі статистики підрахували, що восени народилося більше геніїв, ніж в усі інші пори року, разом узяті. А раз так, то зачаття відбувалося восени, а початок вагітності - на зиму. Жінки, які не раз народжували і мають можливість порівнювати, вважають, що взимку перша половина вагітності проходить комфортніше, ніж влітку: немає виснажливої спеки, запахів, задухи і т.д.

Але зимові холоди можуть не тільки зменшувати неприємності вагітності, але і діяти негативно на розвиток плоду і стан матері. Мова, в першу чергу, про мешканок великих міст. У ситуації мегаполісу дуже складно одягатися по погоді: на вулиці -20, а в транспорті +10. Разом перепад в 30 градусів, що дає певне навантаження на вегетативно-нервову систему. Саме цей відділ нервової системи відповідає за автоматичне регулювання роботи внутрішніх органів, у тому числі, кровообіг і температуру.

При постійних перепадах температури навколишнього середовища, механізми регуляції можуть давати збої. Це проявляється пітливістю і підвищенням температури тіла навіть на морозі і, навпаки, - звуженням судин і непритомністю в теплі.



Діагноз, який при цьому можуть поставити лікарі, до болю відомий багатьом з дитинства - вегето-судинна дистонія, тобто порушення контролю за кровоносними судинами.

Ця сама дистонія часом призводить до різкого звуження судин, що йдуть до матки, а то і артерій пуповини. Приплив крові до плоду зменшується і за рахунок недостатнього кровообігу в плаценті, і через звуження судин пуповини. Найчастіше, це проходить непомітно, але в ситуаціях, коли доля вагітності висить на волосині (а це буває), навіть такий вплив може виявитися фатальним.

Крім того, судини можуть реагувати на банальну ситуацію: молода жінка хоче підтримувати певний імідж навіть під час вагітності. Носить коротке пальтечко і тонку білизну. Зимовий вітер без складнощів пробиває цей захист від холоду і може викликати рефлекторний спазм судин промежини, низу живота - і вагітної матки.

Природне запитання: ВАМ ЦЕ ТРЕБА? Мабуть, з початком вагітності варто замислитися над пріоритетами: що важливіше - дитина чи модний прикид? Краще не кутатися надмірно, викликаючи поступовий зрив вегетатики, але й не носити те, що, швидше прикрашає, ніж зігріває. Створення оптимального середовища для зародження і розвитку нового життя - перша турбота майбутньої мами. Так що інші міркування повинні відступати на другий, третій і десятий план.

Зробіть першу зиму вашого малюка комфортною!

За матеріалами centryug.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас