Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як назвати дитину, вибираємо ім´я дитині

Як назвати дитину, вибираємо ім´я дитині

Коли на світ з'являється нова маленька людинка, неминуче виникає питання: яке ім'я дати дитині? Яке з імен буде найбільш підходящим? Якщо і перед Вами постала проблема вибору імені для своєї дитини, то перш за все пам'ятайте - рішення тут приймати тільки Вам. Інша справа, що підходити до цього питання потрібно акуратно, оскільки невдало вибране ІМ'Я може стати причиною важкої психологічної травми.


Трапляється, що батьки, засліплені любов'ю до свого немовляти, вибирають настільки невдалі імена, що самі того не бажаючи, ламають своїй дитині все її майбутнє життя.

Типові помилки при виборі імені для дитини

Помилка перша: Вибираючи ім'я, пам'ятайте про свою відповідальність перед дитиною.

Як часто доводиться чути фразу: це моя дитина, як захочу, так її і назву. Це не зовсім справедливо. Дитина - це не річ, вона не може безроздільно належати ні Вам, ні будь-кому ще. У неї буде своє життя, свої почуття, свої переживання, і дай бог, щоб серед цих переживань не було переживань про невдало вибране ім'я.

Помилка друга: Будьте обережними з нестандартними іменами.

Той факт, що Ваш малюк найкращий, не повинен підлягати сумніву, однак не варто підкреслювати неординарність своєї дитини, вибираючи їй неординарне ім'я.

Пам'ятайте, що чим незвичніше ім'я, тим сильніше воно привертає увагу оточуючих, і це є джерелом великої психологічної напруги. У більшості випадків навколишні аж ніяк не схильні ставитися до Вашого вибору з розумінням. Навпаки, куди з більшою охотою вони віддадуть перевагу жартувати над нестандартними іменами, ніж захоплюватися ними.

Нажаль, але навіть найсимпатичніші з нестандартних імен доставляють своїм власникам чимало проблем і неприємностей. Навіть діти знаменитостей, які живуть далеко від "грубого" світу, страждають від надміру незвичайних імен. Так, син Девіда Боуї, який отримав при народженні дивне ім'я Зоуі, подорослішавши, вважав за краще змінити його на нейтральне - Джо, а дочка музиканта Кейта Річардса (Роллінг Стоунз), яку батьки охрестили кульбабою, стала Анджелою.

Помилка третя: Не намагайтеся в імені малюка висловити всю свою любов до нього.

Ласка батьків - велика річ. Однак не слід орієнтуватися на це при виборі імені. Уникайте надто ласкавих імен. Пам'ятайте, що ім'я дитини служить не стільки для прояву батьківської ніжності, скільки для її спілкування із зовнішнім світом, і цей світ часто буває холоднішим і жорстокішим, ніж хотілося б.

Що ж до батьківських почуттів, то по-перше, будь-яке ім'я, як би воно не звучало, має пестливі форми, що дозволяють виявити до малюка всю гамму ніжних батьківських почуттів. По-друге ж, надто ласкаві імена можуть викликати відторгнення не тільки в оточуючих, але з часом і у самої дитини.

Помилка четверта: Не довіряйте своєму слуху і голосу.

Однією з частих помилок при виборі імені є аргумент: мені подобається як звучить це ім'я. На жаль, але аргумент цей нікуди не годиться. Суть в тому, що коли батько вимовляє ім'я своєї дитини, він це робить зовсім не так, як це ж ім'я будуть вимовляти чужі, сторонні люди.

При проголошенні імені, яке Ви збираєтеся дати своїй дитині, у Вашому голосі буде чутися не стільки реальне звучання цього імені, скільки Ваша любов і ніжність до свого малюка. У такій ситуації навіть самі неблагозвучні імена можуть здатися казково-ніжною мелодією. Наприклад, ім'я Марфа, Марфуша, вимовлене з ніжністю, може прозвучати дивно красиво, але на жаль, це ж ім'я, вимовлене стороннім, неминуче прозвучить надто різко через особливості свого звукосполучення.

Помилка п'ята: Не забувайте про сполучуваність імені з ім'ям по-батькові та прізвищем.

Не секрет, що речі, які гарні самі по собі, в поєднанні можуть дати прямо протилежний ефект. Простий приклад: біла блуза і кетчуп...

Точно так і з вибором імені: постарайтеся, щоб ім'я, прізвище та ім'я по-батькові гармоніювали одне з одним, а не виглядали як недоречна пляма на Вашій блузі.



Помилка шоста: Не женіться за модою.

Якщо Ви хочете, щоб ім'я Вашої дитини завжди звучало сучасно, то Вам не слід орієнтуватися на моду. Пам'ятайте, ніщо не проходить так швидко, як мода, ім'я ж у людини залишається на все життя.

Повірте, такі звичні імена як Олександр, Михайло, Анастасія, Наталія, Ольга будуть звучати сучасно і красиво навіть і через сто років, тоді як модне в недавньому минулому ім'я Сніжана сьогодні вже не є таким.

Помилка шоста: Ім'я - це не просто слово!

Багато хто вважає, що головне в імені - це милозвучність і відсутність негативних асоціацій. Насправді це ще далеко не все. Ім'я - це те, що людина ототожнює з самим собою, це звукове вираження нашого "Я", а до самого себе люди особливо небайдужі. Те, що іншим часто здається нічого не значущою дрібницею, самим носієм імені може сприйматися з особливою гостротою.

Це відноситься і до звучання імені. Кожне ім'я має свою мелодію. Вслухайтеся, наскільки по-різному звучать імена Петро та Інокентій. У першому закладений потужний заряд зібраності і пробивної завзятості, у другому ж, якщо Ви володієте музичним слухом, Ви легко уловите тонку артистичну ноту.

І цю мелодію, цю музику свого імені, Ваша дитина з юних років буде ототожнювати з самим собою. Як Ви думаєте, чи може характер цієї мелодії не позначитися на характері вашої дитини?

Поради щодо вибору імені для дитини

1. Якщо у Вас вже є варіанти імені для дитини, але Ви поки що не вирішили, на якому з них зупинитися, спробуйте спочатку приміряти ці імена не на свого малюка, а на яку-небудь сторонню людину. Зрештою, для більшості оточуючих і Ваша дитина буде такою ж сторонньою. Прислухайтеся, чи сподобалась би Вам стороння людина з таким ім'ям? Чи не викликає обране ім'я будь-яких неоднозначних емоцій або асоціацій?

2. Попросіть чужу людину вимовити вибране Вами ім'я вголос. Оцініть, як це ім'я пролунає в чужих устах. Приблизно так будуть звертатися до Вашої дитини на вулиці, в школі і на роботі. Якщо Вам здасться, що сторонні вимовляють ім'я Вашої дитини якось не так, то значить Ваш вибір, швидше за все, неправильний. Повірте, жоден сторонній не буде вимовляти ім'я Вашої дитини з тією ж любов'ю і ніжністю, що і Ви.

3. Згадайте відомих людей, знайомих чи родичів з таким же ім'ям, яке хотіли б дати своїй дитині і Ви. Подумайте про їхні достоїнства і недоліки, зважте, наскільки вдало склалося у цих людей життя. Це НЕ ОЗНАЧАЄ, що якщо Ви дасте своїй дитині таке ж ім'я, вона повторить долю цих людей (закони психології діють більш тонко), проте подібний аналіз може дати певне уявлення про загальний напрям, в якому буде розвиватися характер Вашого малюка.

4. Оцініть, наскільки обране ім'я поєднується з ім'ям по-батькові. Якщо це поєднання ріже слух, краще буде підібрати інше ім'я.

5. Перш ніж зробити остаточний вибір, подумайте про те, якою Ви хочете бачити свою дитину. Якщо Ви бажаєте забезпечити їй спокійне, тихе життя, тоді уникайте як дуже рідкісних, так і занадто банальних імен. І те, і інше буде викликати у дитини дискомфорт.

6. Не забувайте, що рідкісні або надто гарні імена неминуче привертають зайву увагу, з якою буває дуже важко впоратися. Надто ж поширене, банальне ім'я, навпаки, мов коле самолюбство. Кожній людині хочеться відчувати свою унікальність і неповторність, а банальне ім'я суперечить цьому.

7. Якщо ж Ви бажаєте навчити свою дитину з малих років стояти за себе і свої інтереси, тоді навпаки, уникайте зручних імен. Якщо ім'я буде викликати у дитини деякий дискомфорт і переживання, то це може стати тим стимулом, який змусить її з дитинства доводити оточуючим свою значимість. Схожим чином людина, яка все життя переживала через свій невисокий зріст, зуміла якось стати імператором і увійшла в історію під ім'ям Наполеон. Однак не варто при цьому забувати про почуття міри.

8. Ну і нарешті, пам'ятайте, що на світі мало зовсім вже негативних або навпаки, абсолютно вдалих імен. Багато помилок при виборі імені цілком можна скорегувати правильним вихованням. Інша справа, хотілося б, щоб цих помилок було менше.

За матеріалами gorockop.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо ім´я малюку за знаком Зодіаку: земні знаки

Зазвичай до вибору імені для дитини батьки підходять дуже педантично і ретельно, довго сперечаються, радяться, часто в цей процес можуть втрутитися й інші члени сім'ї... І це правильно! Адже ім'я для людини - це назавжди. Радимо тобі прислухатися і до того, що говорять зірки. Сьогодні вибираємо ім'я для земних знаків.

Вибираємо ім´я дитині за знаком Зодіаку: повітряні знаки

У тебе народився малюк! Як ти його назвеш? Напевно в голові у тебе крутяться багато варіантів, але ти ніяк не можеш підібрати найкращий... Не проблема! Ми допоможемо підібрати ім'я для твого чада, виходячи їх його знаку Зодіаку. Сьогодні говоримо про повітряні знаки.

Вибираємо ім´я дитині за знаком Зодіаку: водні знаки

Існує дуже багато способів вибору імені: за сезонлом народження, по батькові, можна навіть класично - за церковним календарем. Але ми пропонуємо звернути увагу на знаки Зодіаку твого малюка і відштовхуватися від цього. Сьогодні говоримо про водні знаки.

Імена для дітей, як назвати дитину в 2012 році

Як правильно назвати дитину - таке питання задають собі батьки ще до народження дитини. Вибір імені дитини може залежати від різних традицій. Народження дитини – відповідальний крок, і тепер необхідно подумати, як назвати її. Ще з раннього дитинства і протягом усього свого життя жодне інше слово ми не чуємо так часто, як своє ім'я.