Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що робити, якщо стало нудно

Що робити, якщо стало нудно

Чи доводилося вам безцільно тинятися по квартирі, монотонно клацати комп'ютерною мишкою, не переглядаючи зміст вікон, що з’явились або просто дивитися у вікно, чекаючи закінчення уроку чи робочого дня? Мабуть, кожним з нас оволодівав такий негативний стан, як нудьга. З'являється він, як правило, в той момент, коли пропадає інтерес виконувати якусь роботу, спілкуватися з оточуючими людьми.


Характерними рисами нудьгуючих людей є неуважність, нетерплячість, їм хочеться змінити свій пасивний стан на активні дії. Зміна навколишнього оточення або роду діяльності є в більшості випадків ліками від нудьги.

Подібно до того, як діти не хочуть приймати гіркі пігулки або мікстури, багато нудьгуючих відмовляються шукати заняття, здатне викликати позитивні емоції. Знаходячи тисячі відмовок, вони прагнуть виправдати своє небажання трохи попрацювати. У пошуках розваг, вони відправляються в ігрові заклади або починають вживати спиртні напої, але через деякий час ці люди переконуються, що подібне рішення тільки посилює ситуацію. Слід зазначити, що часте вживання фраз «дуже нудно» і «що робити» подібно негативному аутотренінгу сприяє розвитку такого емоційного стану, як нудьга.

Що робити, якщо нудно вдома?

Бувають дні, коли навколишній світ, здається, забув про ваше існування, і ви не знаєте, чим зайнятися ввечері. Вільний час можна присвятити облаштуванню власного житла, зайнятися своєю зовнішністю (як косметичними процедурами, так і фізичними навантаженнями). Не зайвим буде подбати й про самоосвіту. Можливо, знання нюансів в роботі сприятиме зростанню вашої кар'єри.

Якщо ви не знаєте, чим зайнятися у вільний час вдома, швидше за все, ви, або студент і у вас зараз канікули, або у вас немає постійного місця роботи. Існує маса занять, які допомагають з інтересом провести час, не покидаючи свого житла. Отже, закінчивши повсякденну домашню рутину, складаємо список хобі, здатних вас захопити. Якщо вам не до душі традиційне колекціонування, моделювання, в'язання, вишивка та вирощування квітів, постарайтеся підібрати собі що-небудь більш сучасне. Будьте готові до того, що вам, можливо, доведеться самовдосконалюватися.

Як щодо фотошопа - чи здатні ви професійно відредагувати фото? Навіщо вам це треба? Роздрукувавши отримані зображення в фотосалоні, ви можете використовувати їх як вітальні листівочки для друзів або ж просто прикрасити ними альбом. Якщо ви добре малюєте, спробуйте свої сили в аерографії. Надайте незвичайний вид мобільному телефону, ноутбуку або інтер'єру квартири. Якщо ви докладете максимум зусиль, барвистий мобільник або ноутбук викличуть захоплення у ваших друзів. Можливо, завдяки цьому у вас з'явиться нове джерело доходів.

Сумувати вдома може також людина, не обтяжена сім'єю. Якщо в будні дні вона проводить багато часу на роботі, за комп'ютером або під телевізором, то до кінця тижня її постійно гризе питання: чим зайнятися у вихідні? Запропонуйте друзям виїхати на природу, сходити в боулінг центр або пейнтбольний клуб. У тому випадку, якщо у друзів інші плани на вікенд, не впадайте у відчай. Одно- та дводенні екскурсії розширять ваш кругозір і не дадуть відчути себе самотнім.


Що робити на нудному уроці?

Розклад уроків шкіл на пострадянському просторі містить ряд предметів, призначених для загального розвитку учнів. Як правило, ці предмети не завжди викликають інтерес у школярів, крім того, монотонні і нецікаві лекції деяких вчителів можуть навіювати нудьгу на дітей. Але це не привід зривати урок і відволікати інших учнів від навчального процесу.

Якщо ви не знаєте, що робити, якщо стало нудно на уроці, уявіть себе режисером вподобаного вам касового фільму і спробуйте розподілити ролі серед ваших однокласників. Або ж спробуйте свої сили у складанні віршів. Візьміть пару-трійку слів, записаних на дошці, підберіть до них риму і складіть рядочки з цими словами. Веселий гумористичний вірш підніме настрій вам і викличе посмішки у ваших товаришів.

Нудно на роботі ... що робити?

Як часто вам доводиться нудьгувати на роботі? Якщо на це заняття припадає 10-15 хвилин в день, постарайтеся розумно використати цей час. Наприклад, складіть список продуктів, які необхідно придбати, підберіть вітальні вірші рідним і друзям до найближчих свят, видаліть непотрібні повідомлення і контакти в мобільному телефоні. Якщо ви відчуваєте нудьгу на роботі протягом кількох годин, та й заробітна плата у вас не дуже - задумайтеся про зміну роду діяльності. Це може бути як кар'єрний ріст, так і зміна професії.

Що робити, якщо нудно дітям?

Відвідування різноманітних гуртків та секцій дозволить максимально заповнити робочий день дитини. Надлишок вільного часу у підлітків може призвести до сумного фіналу, так як в цьому віці діти, як і раніше залишаються чутливими до свого оточення. Щоб вам не довелося міркувати над тим, хто винен і що робити з підлітком, який вийшов з-під батьківського контролю, постарайтеся щиро цікавитися його захопленнями та друзями.

Що робити, якщо нудно жити?

Мало хто може дозволити собі жити нудно, тому що ці люди змушені протягом доби байдикувати. Вони не обтяжені роботою, сім'єю, домашніми турботами. Ви відноситесь до цієї групи людей? Тоді єдине рішення проблеми - підвищення адреналіну в крові шляхом перебування в екстремальних ситуаціях. Це можуть бути стрибки з парашута, дайвінг, Кейв-дайвінг, вейкбордінг або скайсерфінг.

Але якщо ви задумалися над тим, що робити, коли все погано - прислухайтеся до своїх емоцій і почуттів. Можливо, повсякденність сприяла розвитку депресії. Цей стан відрізняється від нудьги і має інше походження. Боротися з депресивним станом допомагають зміна обстановки, вітаміни. В деяких випадках може знадобитися медикаментозне лікування під наглядом лікаря.

І моя вам порада: НЕ нудьгуйте, життя - прекрасне!

За матеріалами polezno.com

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас