Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Державна матеріальна допомога для дітей під опікою

Разом у майбутнє

Допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням , призначається особам, визначеним в установленому порядку опікунами чи піклувальниками дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, хвороби батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування (крім випадку перебування дитини на повному державному утриманні).

Якщо дитина, яка перебуває на повному державному утриманні, під час літніх канікул перебуває вдома з опікуном чи піклувальником, зазначена допомога призначається за повні місяці перебування дитини вдома на підставі довідки навчального закладу про те, що дитина в цей час не перебувала на повному державному утриманні.
Допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням і є вихованцями дитячих навчальних закладів, що фінансуються не за рахунок бюджетних коштів, призначається на загальних підставах.
Така допомога призначається, якщо середньомісячний розмір одержуваних на дитину аліментів і пенсії за попередні шість календарних місяців не перевищує прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку.

Для її одержання органу праці та соціального захисту населення подаються такі документи:

1) заява опікуна чи піклувальника про призначення допомоги, що складається за формою, затвердженою Мінпраці;

2) копія рішення про встановлення опіки чи піклування;

3) копія свідоцтва про народження дитини;

4) довідка з місця проживання заявника про склад сім’ї (для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням і є вихованцями дитячих навчальних закладів, що фінансуються не за рахунок бюджетних коштів, - видана органом реєстрації довідка, у якій зазначаються статус дитячого навчального закладу і за які кошти він фінансується, а також підтверджується факт перебування у ньому дітей);

5) довідка про місячні розміри аліментів і пенсії, що одержує на дитину опікун чи піклувальник (у разі одержання дитиною пенсії довідку видають органи праці та соціального захисту населення).

Якщо опікун чи піклувальник проживає за місцем проживання дитини, яка перебуває під його опікою чи піклуванням, подається довідка, видана органом праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації опікуна чи піклувальника про те, що він не перебуває на обліку як одержувач допомоги на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, і не одержує зазначеної допомоги.

Допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, призначається на шість місяців. Питання про продовження виплати допомоги вирішується на підставі заяви та довідки про місячні розміри аліментів і пенсії, що одержує опікун чи піклувальник на дитину. Зазначена допомога призначається з місяця, в якому була подана заява з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця до моменту досягнення дитиною 18-річного віку включно.

Допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, призначається та виплачується органами праці та соціального захисту населення за місцем проживання опікуна чи піклувальника або дитини.

Провідний спеціаліст відділу з питань праці Департаменту соціального, трудового та гуманітарного законодавства Кольчевська Олена Петрівна, матеріали сайту «Звернення громадян» )

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Домашній вихованець: що дає дитині спілкування з твариною?

Коли виникає питання про те, чи варто завести домашню тварину, як правило, батьки розуміють, що вся турбота, догляд і відповідальність ляже на їхні плечі, і виходячи з цього приймають рішення. Однак є й інша сторона медалі, тварина – це не іграшка, і спілкування з домашнім вихованцем може багато дати дитині. Тому пропонуємо подивитися на це питання з іншого боку, а саме – з точки зору того, що може подарувати малюкові регулярне спілкування з твариною. Діти інстинктивно тягнуться до тварин, їм подобається спілкуватися з ними, грати, обіймати, гладити, в свою ж чергу, більшість тварин так само з любов'ю ставляться і до дітей, допомагаючи, оберігаючи і граючи з ними.

Оксамитовий сезон – найкращий час для відпочинку сім´єю

Літо закінчується, а ви так і не встигли відпочити з дитиною? Не біда, адже попереду ще прекрасний оксамитовий сезон, який заслужено отримав назву «королівського відпочинку». Це дивовижний час, коли дні все ще дуже теплі, а вечори радують приємною прохолодою, і для відпочинку з дитиною це ідеальний період.

Правила приготування курки і помилки, які допускають господині

Смачно приготована курочка – вершина майстерності господині. Але навчитися готувати досить пісну курку так, щоб вона була соковитою, смачною і ароматною, не так уже й просто. Хочете удосконалити свою майстерність? Або, можливо, ви до сих пір допускаєте деякі з поширених помилок при приготуванні курочки? У будь-якому випадку, наша стаття буде корисною!

Лікуємо дитину вдома: як не нашкодити?

Думаю, багато батьків знайомі з неприємною ситуацією, коли дитина несподівано починає хворіти: розлад шлунка, застуда, алергія, просто піднялася температура... Звичайно ж, батьків це дуже засмучує, вони не можуть дивитися на малюка, який страждає, і намагаються хоч якось йому допомогти, полегшити симптоми до приїзду лікаря або зовсім вилікувати в домашніх умовах, при цьому користуючись стандартними народними методами або наборами ліків, які допомагають нам, дорослим. Але дитячий організм набагато ніжніший і чутливіший, і такі лікувальні заходи можуть не просто не допомогти, а ще сильніше нашкодити здоров'ю дитини. Тому ми пропонуємо вам кілька порад – свого роду правила, керівництво, як потрібно діяти при появі у маленької дитини настільки поширених симптомів, щоб не нашкодити їй ще більше.