Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати колір волосся?

Як вибрати колір волосся?

Мабуть, немає жінки, яка була б повністю задоволена природним кольором свого волосся і хоча б раз в житті не вдалася до процедури його фарбування. Однак експерименти зі зміною кольору волосся часом можуть привести до абсолютно несподіваного - якщо не сказати неприємного - результату. Як правильно підібрати колір волосся, щоб стати ще більш привабливою?

Вибір кольору волосся: природність або радикальна зміна іміджу?

Перш за все, хочеться відзначити, що в цьому питанні за нас вже подумала сама природа. Адже наш природний колір волосся, як правило, органічно поєднується з тоном шкіри і кольором очей. Тому якщо вас все-таки щось не влаштовує, але в той же час ви не готові до значних змін у власній зовнішності - не переборщіть в підборі кольору волосся. Головне правило, яке потрібно знати про те, як підібрати правильний колір волосся: фарба повинна бути на 1-2 тони світліше або темніше природного кольору волосся. Саме в цьому випадку абсолютно виключений шокуючий результат.

І все ж було б нерозумним припускати, що експерименти з вибором кольору волосся у сучасної жінки обмежаться виключно скромною «поправкою» у відтінках натурального кольору. Звичайно, нам часто хочеться чогось більш кардинального, особливо коли мова йде не тільки про зміну кольору волосся, а й про новий імідж, сприйняття себе оточуючими в новому світлі.

Однак і в питанні, як вибрати колір волосся для кардинальної зміни іміджу, є свої правила. Адже неправильно підібраний колір може викликати ефект, протилежний очікуваному: постарить обличчя, виявить його недоліки, зробить обличчя непоказним і малопривабливим.

Як правильно підібрати колір волосся: основні правила

Отже, в першу чергу потрібно пам'ятати про елементарні правила сполучуваності кольорів, в даному випадку - кольору шкіри і кольору волосся. Холодні кольори шкіри добре поєднуються з холодними ж відтінками волосся, і навпаки: «тепла» шкіра потребує теплих відтінків волосся. Те ж саме стосується і сполучуваності кольору та відтінку волосся і кольору очей.

В ідеалі, перед тим як підібрати колір волосся, варто проконсультуватися у стиліста з приводу власного кольоротипу (всього їх чотири, однак нерідко зустрічаються і проміжні (змішані) типи, тому тільки фахівець зможе максимально точно визначити ваш кольоротип) - це суттєво полегшить вам вибір і надасть потрібний діапазон відтінків, які вам можуть підійти.



Важливим фактором, що визначає правильність вибору кольору волосся, є і «якість» самого волосся: наскільки воно тонке або густе; пряме, хвилясте або курчаве.

Переймаючись питанням, як правильно вибрати колір волосся, пам'ятайте, що особливий підхід потрібен до радикальних відтінків - дуже темного або занадто світлого волосся. Саме таке волосся може виявити недоліки вашої зовнішності, наприклад, занадто довгий ніс, веснянки, мішки під очима. Погодьтеся, все-таки краще використовувати волосся для приховування недоліків зовнішнього вигляду.

Одна з головних помилок відчайдушних представниць жіночої статі, які прагнуть радикально змінити свій імідж - це різкі «стрибки» у перетворенні з брюнетки в блондинку й навпаки. Так робити не можна ні в якому разі, це шкідливо для стану волосся, та й результат може виявитися зовсім не той, якого очікували. Прагнучи підібрати правильний колір волосся, перетворюйтеся поступово, змінюючи його кожного разу не більше ніж на 1-2 тони.

Навчіться користуватися картою фарб, яка є в будь-якому магазині, де продається фарба для волосся. Ця книга з локонами різного кольору повинна стати для вас своєрідним путівником, що підказує вірні відповіді на питання, як вибрати колір волосся.

Можливо, вам варто спробувати не повне, а часткове фарбування волосся, використовуючи сучасні техніки: мелірування та колорування. Вони здатні освіжити образ, і в той же час не настільки агресивні по відношенню до волосся.

Як вибрати колір волосся - кілька слів про барвники

Якщо ви хочете змінити колір своєї шевелюри, але поки знаходитеся в сумнівах з приводу того, як підібрати правильний колір волосся, скористайтеся тимчасовими фарбниками - спеціальними тоніками або бальзамами для волосся, які трохи змінюють відтінок.

Також прийдуть на допомогу і природні барвники, які не тільки змінюють відтінок волосся, але і сприятливо впливають на його стан.

Довше (близько 6 тижнів) тримаються напівстійкі фарби. Це оптимальний варіант для тих, хто турбується не тільки про красу волосся, а й про його стан. Напівстійкі фарби щадні і максимально нешкідливі.

Ну а якщо вибір на користь того чи іншого кольору зроблений остаточно - купуйте стійкі фарби, і новий колір волосся буде радувати вас кілька місяців, довго не змиваючись. Пам'ятайте тільки, що за стійкість фарби доведеться платити здоров'ям волосся – аміак, що міститься в таких барвниках, руйнує його структуру.

Буде просто чудово, якщо у вирішенні питання, як правильно вибрати колір волосся, вам допоможе досвідчений стиліст. Якщо ж такої можливості немає - неодмінно скористайтеся нашими порадами. Поставтеся до цього питання з усією серйозністю і вдалих вам експериментів із зовнішністю!

За матеріалами vse-sekrety.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас