Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про кисті для макіяжу

Про кисті для макіяжу

Процес нанесення макіяжу - своєрідна творчість, і ти, як всякий майстер, не можеш обійтися без кисті. Дивлячись на кількість пензликів фахівців, охоплює відчай, і ти губишся у виборі. Ми розповімо тобі як їх правильно підбирати, що з ними робити, і як за ними доглядати. Нам, дилетантам, вистачить і декількох: для рум'ян, розсипної пудри, губ, тіней, брів.


Кисть для пудри


Для пудри рекомендуються найбільші, м'які і пухнасті кисті. Чим більше кисть, тим рівномірніше наноситься пудра.

Кисть для рум'ян

Кисть для рум'ян повинна бути м'якою, мати заокруглену форму, вона більш плоска, ніж кисть для пудри. Така кисть не залишить ні зайвого штриха, ні смужки.

Кисть для тону

Для тону і коректорів краще використовувати кисті з синтетичних волокон, тому що натуральний ворс вбирає занадто багато крему, а синтетичні кисті розподіляють текстуру дуже рівномірно.

Кисть для тіней

Для ідеального макіяжу очей, з м'якими лініями і плавними переходами, необхідно мати хоча б три кисті для тіней. Крихітна кисть для контуру вій дозволить тобі пробратися до самої лінії вій і зробити погляд виразнішим. Таку кисть можна занурити у воду, потім в тіні і нанести їх як підводку. Досить пружна кисть середніх розмірів хороша для насиченого нанесення тіней. А кисть побільше і пом’якше дозволить зробити невловимий перехід з одного відтінку в інший, тобто потрібна для розтушовування тіней.

Кисть для губ

За допомогою кисті для губ можна набагато акуратніше нанести губну помаду, зробити форму губ більш чіткою і дістати до самих куточків. Ворс цієї кисті повинен бути м'яким, щоб не дряпати шкіру. Волоски не повинні вилазити з пензлика і розкуйовджуватись.

Кисть для брів

Невелика кисть для брів повинна бути найжорсткішою в косметичці - для того, щоб надавати ідеальну форму брів.

Натуральні чи синтетичні кисті?

Часто постає питання, які кисті краще використовувати для повсякденного макіяжу - натуральні чи синтетичні. Як правило, професійні та високооплачувані візажисти прагнуть використовувати натуральні кисті з ворсу білки або соболя. Їхня перевага в тому, що такі кисті дбайливіше ставляться до косметики, не руйнуючи сухі тіні і пудру. За кистями з повністю натуральних волокон дуже складно доглядати, їх необхідно ретельно мити після кожного застосування «мокрої» косметики, тобто косметики, що містить хоча б невелику кількість вологи. Плюс, натуральні кисті з соболя, наприклад, коштують зазвичай дуже дорого.

Кисті для макіяжу з синтетичних волокон зазвичай позбавлені недоліків натуральних, таких як ціна і складність догляду, і стрімко наздоганяють їх за всіма іншими параметрами. Сучасні синтетичні волокна вже настільки наближені до натуральних, що особливої різниці в застосуванні не знайде навіть досвідчений візажист. А для рідкої підводки або губної помади будь-який фахівець однозначно порекомендує кисті з синтетичних волокон. Вони не будуть вбирати в себе надлишки косметики, і легше миються.

Остання тенденція виробників пензликів - включати до складу синтетичних волокон трохи натуральних. Такі кисті поєднують переваги тих і інших, і коштують зазвичай недорого.



Догляд за кистями для макіяжу

З плином часу волоски пензликів склеюються. Це відбувається тому, що вони вбирають шкірне сало. Тому рекомендується регулярно мити пензлики шампунем, але не милом! Від мила ворс пензликів стає жорстким. Багато хто любить використовувати підручні засоби, наприклад гелі для вмивання, засоби для миття посуду та інше. Їх також не рекомендується використовувати, за винятком засобів для зняття макіяжу - для швидкої чистки пензликів.

Як один із способів, підійде розчин з чверті води і трьох чвертей спирту. Після цього необхідно ретельно прополоскати, за допомогою серветки зняти надлишок води. Сушити кисті слід в горизонтальному положенні!

Якщо можливо знайти, то дуже добре використовувати спеціальний засіб для миття кисті. Однак, його зазвичай складно знайти в продажу.

Існує ще багато способів чищення кистей для макіяжу, зараз ми розповімо про два найпоширеніших і доступних. Перший спосіб - мити кисті за допомогою шампуню і бальзаму. Навіть в цьому простому способі існує безліч нюансів, які слід враховувати. Після такої чистки пензлики сохнуть кілька годин. Якщо ти помиєш їх ввечері, до ранку вони будуть готові до використання, тому цілком зручний спосіб.

Наберіть в долоню по пів чайної ложки шампуня і бальзаму, і трохи води, спіньте, вмочіть туди пензлик. Акуратними рухами у напрямку до кінця ворсу видаліть з пензлика частинки косметики.

Під тонким струменем води змийте піну, обертаючи кисть навколо своєї осі. Тримати кисть слід ворсом вниз, щоб вода не потрапляла в підставу кисті. При необхідності намильте і промийте вдруге.

Легенько відіжміть кисть, прибираючи надлишки води, і покладвть сушитися на рушник в горизонтальному положенні. Приблизно так само миються і маленькі кисточки (для тіней).

Другий, швидкий, спосіб - очищення кисті за допомогою засобу для зняття макіяжу. Такий спосіб більше підходить для маленьких кистей, коли немає можливості чекати, поки висохне потрібна кисть. Але не варто так чистити великі кисті, на відміну від маленьких кистей, які виходять уже сухими, великі кисті залишають на собі засіб для зняття макіяжу, в результаті кисть липка і зовсім не м'яка. Такий спосіб можна використовувати тільки для крайніх випадків, коли немає під рукою шампуню. Вмочіть кисть в засобі, і витріть його сухою серветкою.

З маленькими кистями так чистити куди приємніше. Ватним диском, просоченим засобом для зняття макіяжу, протріть кисті до повного очищення. Сушити кисті завжди потрібно в горизонтальному положенні на рушнику, при цьому ворс не повинен стирчати в різні боки, слід зібрати його в одну копицю.

Кисть для пудри, очищений шампунем з бальзамом, сохне 5-7 годин. Після чистки м'яка і пухнаста, добре наносить пудру. Кисть для рум'ян, очищена молочком для зняття макіяжу, сохне не менше, але результат залишає бажати кращого, липкий і неслухняний ворс. Пензлик для тіней, очищений шампунем і бальзамом, сохне близько трьох годин.

За матеріалами shtukaturka.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас