Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Постільна білизна як елемент декору спальної кімнати

Постільна білизна як елемент декору спальної кімнати

Чи треба повторювати, що ми, маючи на увазі під цим у тій чи іншій мірі все сучасне людство, третину свого життя (8-10 годин солодкого безтурботного або тривожного сну) проводимо в ліжку. При цьому спальня завжди була, та й напевно залишиться, найінтимнішим місцем Вашого будинку, кожна деталь якої впливає на ваш настрій.


Вечірнє освітлення, тонова гама шпалер, чарівне забарвлення постільної білизни передбачають мотиви ваших сновидінь. А ранкові сонячні промінчики, що пробиваються крізь штори, чудовий дотик до свіжої наволочки, що пахне зимовим садом, поволі впливають на пробудження, зумовлюючи Ваш настрій на цілий день.

Як поєднати красу і комфорт, створити бажану атмосферу для себе і своєї коханої людини, і при цьому задовольнити свої потреби до перевтілення? Шляхом простої зміни комплекту постільної білизни Ви зможете створити атмосферу спальні, відповідну Вашим актуальним відчуттям.

Я не закликаю Вас слідувати стилю Фен-шуй, але допускаю, що саме його просте втілення в декорі спальні, полягає в гармонізації Вашого внутрішнього стану з вашими поточними бажаннями (так званий динамічний декор). Простим підбором тканин постільної білизни по відчуттю тепло-холод, грунтуючись на ваших особистих органолептичних відчуттях, комбінуючи забарвлення і фактурну вишивку сучасних комплектів постільної білизни, можна легко і швидко добитися відчуття новизни, свіжості і затишку.

Величезна кількість сучасних принтів, що застосовуються при виробництві тканин для постільної білизни, фактично є готовими рішеннями для інтер'єру Вашої спальні. Зараз можна знайти постільну білизну як традиційних кольорів - однотонна всіх відтінків, з квіточками і узорами, так і вироби сучасних дизайнерів у стилі від хайтека до граффіті або портретом Че Гевари. Особливо цікаві комплекти для дитячої, мультяшні мотиви дуже радують дітлахів і особливо підкреслюють сімейний настрій.

Сучасні матеріали - бамбукове волокно, шовк-перкаль, композитний сатин, поряд з традиційними - жаккард, сатин, натуральний шовк, дозволяють додати постільній білизні фактуру. Чи не мале значення при цьому мають її властивості - «на дотик» і «на погляд».



Так, бамбукове волокно з натуральним блиском м'якше найм'якшої бавовни, і за якістю нагадує шовк і кашемір одночасно, тканина з бамбука має натуральні протимікробні властивості. При цьому постільна білизна з бамбукового волокна має матовий колір і на відміну від шовкового не блищить.

Шовк-перкаль - це комбінована тканина, як правило складається з штучного шовку (який використовують для виготовлення верхнього боку наволочок додаткових подушок) і перкалі - високоякісної бавовняної тканини полотняного плетіння (використовують для виготовлення частин постільної білизни, що доторкаються до тіла). Постільна білизна з перкалі на дотик приємна, бархатиста і щільна, на вигляд злегка матова. Така білизна добре зберігає тепло і дихає одночасно, створюючи при цьому неперевершене відчуття затишку. Для пошиття постільної білизни з шовку-перкалі застосовують спеціальний перкаль з високою щільністю, щоб не допустити проколювання поверхні наволочки і ковдри пір'їнками і пушинками з пухових ковдр і подушок, в той же час постільна білизна з такої тканини виключно м'яка на дотик.

Сатин - блискуча і щільна тканина, що виготовляється з крученої бавовняної нитки подвійного плетіння. Давно було помічено, що чим більше скручена нитка, тим яскравіший блиск. Сатин - це найкраще, що змогли люди створити з бавовни. Ця тканина відмінних споживчих характеристик ідеально підходить для виробництва домашнього текстилю. Постільна білизна з сатину не тільки легка і приємна на дотик, вона ще й дуже практична. Така білизна не втрачає своєї міцності і зберігає новизну фарб протягом багатьох років, зберігаючи при цьому яскравість і новизну. Внутрішня сторона сатину злегка шорстка, що дозволяє не сповзати простирадлу з матраца, а ковдрі - не комкатися в підодіяльнику.

При виборі постільної білизни, зверніть увагу на те, що практично всі сучасні комплекти випускають з 4-ма наволочками, двома основними, для сну, і 2-ма декоративними, які можуть укладатися і поверх ковдри або покривала.

Для тих, хто використовує покривала в декоруванні спальні, зараз особливо величезне роздолля. На ринку представлені покривала з атласу і хутра, жаккарду і органзи, зі стразами і бісером. Вам лише треба зробити вибір.

Найпростіший спосіб підібрати комплект собі до душі та настрою на сьогоднішній день – це скористатися інтернетом. Зайдіть в будь-який пристойний інтернет-магазин постільної білизни і ви знайдете не менше тисячі варіантів! Такого достатку немає ні в одному магазині. Не забудьте звернути увагу на те, що постільна білизна в подарунковій упаковці традиційно є відмінним подарунком на весілля і день народження, рідним і близьким.

Не поспішайте, довіртеся своєму настрою, і ви отримаєте задоволення, як вночі, так і вдень!

За матеріалами arabio.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Постільна білизна на зиму: що вибрати?

У нашій шафі два гардероби – літній і зимовий, які кардинальним чином відрізняються один від одного; у більшості жінок різні засоби по догляду за собою для теплого і холодного періоду. Ми так старанно оточуємо себе речами, здатними подарувати море затишку і тепла холодними зимовими вечорами, абсолютно забуваючи про постільну білизну, хоча саме в ліжку ми проводимо велику частину часу. Якою ж має бути зимове постільна білизна?

Кольоротерапія уві сні

Про силу впливу кольорів на наш настрій, самопочуття і світовідчуття написано чимало. Не вірите в кольоротерапію? Тоді просто спробуйте одягти строгий чорний діловий костюм, а потім переодягнутися в яскраве вбрання, і всього за пару хвилин ваш настрій і порядок думок зміняться – спочатку ви відчуєте себе вкрай серйозною, зібраною і діловою людиною, а потім, немов за помахом чарівної палички, ваш настрій стане більш легким і радісним.

Зимова постільна білизна – тепло і затишок у вашому ліжку

Що може бути приємніше за прохолодну постільну білизну в задушливу літню ніч?! Тільки залізти в теплу і затишну постіль прохолодним зимовим вечором. Ми звикли круглий рік користуватися однією і тою же самою постільною білизною, але хіба може один і той же матеріал бути одночасно теплим і прохолодним? Звичайно ж ні. Тому й існує різний текстиль для літньої та зимової пори року.

Вибираємо постільну білизну на літо: на що звернути увагу?

Часом немає нічого гіршого, ніж не могти заснути влітку через спеку. Існує безліч корисних порад, які допоможуть заснути спекотної вночі, але почати ви повинні саме з постільної білизни. Спробуйте, вибираючи новий комплект, орієнтуватися не тільки на дизайн, якість і м'якість, а й на те, в яку пору року ви будете під нею спати. Сьогодні ми поговоримо про те, як вибрати літню постільну білизну, яка буде комфортною і не жаркою – ідеальною для сну в літні ночі.