Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Якщо втомлюються ноги

Якщо втомлюються ноги

Відчуття тяжкості, втоми в ногах частенько відчувають багато жінок, тому фахівці рекомендують регулярно робити для втомлених ніг гімнастику, лікувально-профілактичні ванночки та масаж.

Гімнастика для втомлених ніг

Якщо ваші ноги швидко втомлюються, значить, потрібно робити спеціальну гімнастику, яка зміцнить м'язи і суглоби. Всього кілька простих вправ поліпшать циркуляцію крові в нижніх кінцівках і дозволять розслабити напружені м'язи ніг.

Ось прості вправи, які допомагають при втомлених ногах. Для початку, пройдіться босоніж по кімнаті, перекочуючись з п'яти на носок. Потім сядьте і потягніть носочки ніг спочатку від себе, а потім у протилежному напрямку. Також в положенні сидячи виконайте обертання ступень в обидві сторони.

Втому ніг знімуть лікувальні ванни

Втомлені ноги будуть вам вдячні, якщо ви допоможете їм відновитися за допомогою лікувальних ванн. Краще всього для цієї мети підходить настій з квітів липи: 4 ст. ложки попередньо подрібненої трави заливають 3 склянками окропу, настоюють протягом 30 хвилин, проціджують і потім підливають до теплої води в ванночку.

Хорошим розслаблюючим ефектом для втомлених ніг володіє відвар ромашки: 1 ст. ложку трави залийте 1 літром води, доведіть до кипіння і прокип'ятіть протягом кількох хвилин, потім в остиглий і проціджений відвар додайте трохи солі і використовуйте відвар для ножних ван.

Зняти втому ніг допоможе і морська сіль. Для цього потрібно лише додати в теплу воду 1-2 ст. ложки морської солі і добре розмішати.

Роблять ножні ванни протягом 15-20 хвилин.

Масаж проти втоми ніг

Якщо у вас втомилися ноги, обов'язково знайдіть час для масажу ступень: гарненько розімніть руками всю ступню і кожен палець обох ніг. Особливо добре масаж проти втоми ніг працює після вищеописаних ванночок. На завершення процедур щодо зняття втоми полежіть 10-15 хвилин, піднявши ноги вище рівня голови.

За матеріалами arabio.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас