Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Веснянки

Веснянки

Веснянки або пігментні плями - це засмага, яка розподіляється по поверхні шкіри не рівномірно, а цятками. У деяких дівчат вони з'являються з першими променями сонця навесні. За підрахунками косметологів, у 60-70% жінок є схильність до веснянок. Не буває веснянок лише у негрів, які живуть в жарких поясах планети. З дитинства і до 20-25 років кількість веснянок зазвичай збільшується і їх колір стає інтенсивнішим. І хоча після тридцяти років їх кількість не зменшується, але вони бліднуть і вже не так виділяються на обличчі.


Щоб зменшити кількість веснянок, перш за все не виходь на сонце без темних окулярів. Змащуй шкіру кремами з фотозахисними факторами. Користуйся такими кремами цілий рік в ті дні, коли яскраво світить сонце. Так само їж їжу, багату вітаміном С і обмеж вживання міцного чаю і кави.

Найпростішим способом боротьби з веснянками є відбілюючі (у тому числі і тонуючі) креми, в яких присутній сонцезахисний фактор (SPF), причому його має бути від 8 до 15%. Якщо в тебе чутлива шкіра, не купуй креми з вмістом цинку - це токсична речовина. До складу відбілюючого крему повинна входити гліколева кислота, яка одночасно відбілює і відлущує шкіру.

Існує багато народних засобів від веснянок. Про ці засоби і про те, як їх використовувати в домашніх умовах, ми тобі зараз розповімо.

Засоби для відбілювання шкіри

Веснянки можна знебарвити наступними домашніми засобами.

Залий 2-3 столові ложки квіток кульбаби 1 склянкою окропу. Нехай настоїться в термосі протягом 20-30 хвилин. Настоєм протирай шкіру кілька разів на день. Змащуй веснянки огірковим соком по 2-3 рази на день. Повторюй це 2-3 тижні. Протирай веснянки кислою водою: по 1 столовій ложці 5% оцту і лимонного соку на 2 столові ложки кип'яченої води.

Веснянки можна протирати часточкою лимона і соком ріпчастої цибулі. Очищене обличчя можна протирати сумішшю лимонного і огіркового соків в пропорції 1:1. Нанеси цю суміш на обличчя на 20-30 хвилин, потім змий теплою водою і змасти шкіру кремом.

А можна і так: не віджимай сік, а прикладай до обличчя поперемінно шматочки лимона і огірка. Потім умийся теплою водою і змасти шкіру кремом. Очищення обличчя за допомогою лимонів і огірків проводь щодня протягом 20-30 днів. Потім зроби перерву на один тиждень.

Шкіру можна змащувати сумішшю морквяного і лимонного соку. Для цього змішай 2 столові ложки морквяного соку з 1 чайною ложкою лимонного. Тримай цю суміш на обличчі 20-30 хвилин. Потім змий її прохолодною водою і змасти обличчя живильним кремом.

Для жирної шкіри з веснянками можна приготувати відбілюючий лосьйон. Відіжми сік з 1 лимона, змішай з 2 столовими ложками ягід калини. Збий в піну білок і перемішай з соками. Потім додай 1 чайну ложку гліцерину і 100 мл горілки.

Відбілюючий лосьйон можна приготувати і з яєчних жовтків. Для цього розітри яєчний жовток, додай сік від 1 лимона та змішай з 2 столовими ложками горілки.

Для відбілювання шкіри використовуй також соки грейпфрута і квашеної капусти. Після відбілюючих процедур нанеси живильний крем.

Маски для відбілювання шкіри і знебарвлення пігментних плям

Маска з петрушки

Кілька стебел петрушки разом з корінням залий невеликою кількістю гарячої води і вари протягом 45 хвилин. Розімни масу до отримання однорідної кашки. Масу нанеси на обличчя. Тримай 20-30 хвилин. Змий теплою водою.

Маска з тертого хрону і яблук

Одне яблуко очисти від шкірки і натри на тертці. Візьми таку ж кількість тертого хрону. Добре змішай масу і нанеси на шкіру обличчя. Тримай маску 15 хвилин, а потім змий її теплою водою.

Маска зі свіжої капусти

Якщо у тебе суха шкіра, зроби маску з натертої на дрібній тертці свіжої капусти. Спочатку втирай в шкіру нерафіновану олію. Потім просочи серветку гарячим розчином питної соди. Після цього нанеси на серветку масу з тертої капусти. Тримай маску 15-20 хвилин і потім змий теплою водою.

Маска з ягід і овочів

Свіжі ягоди або овочі потовчіть або натріть на дрібній тертці. Найбільш ефективні маски з полуниці, суниці, смородини, огірків чи помідорів. Суміш з ягід і овочів нанеси на шкіру обличчя. Тримай маску 20-25 хвилин. А потім змий її настоєм липового цвіту (1 столова ложка на 500 мл води).

Маска з ріпчастої цибулі

Ця маска підійде для сухої і нормальної шкіри обличчя. Відіжми сік 1 цибулини і змішай в пропорції 1:1 з крейдою. Для жирної шкіри змішай сік цибулі з 5% розчином оцту в тій же пропорції. Масою просочи серветку і наклади цю маску на обличчя. Потримай 15-20 хвилин. Змий теплою водою.

Маска з квасолі

Коли готуєш квасолю, відклади варені боби в кавову чашку, ретельно розімни їх виделкою і додай туди 2 - 3 чайні ложки лимонного соку і 1 чайну ложку рослинної олії. Теплу кашку акуратно нанеси на обличчя на 20 хв, після чого змий маску теплою водою, потім сполосни обличчя холодною водою.

Що робити, якщо у тебе веснянки

Перш за все уникай тривалого сонячного опромінення обличчя і рук. Засмага у наш час не така модна, як раніше. Не нанось макіяж товстим шаром. Тобі все одно не вдасться сховати веснянки. Від товстого шару макіяжу обличчя буде здаватися «брудним». Краще скористайся світлим прозорим тональним кремом. Важливо, якщо ти вирішила користуватися тушшю, фарбувати очі ретельно і покривати вії темною тушшю. Тіні для повік підбирай зелених або синіх відтінків.

Запам'ятай! Помада, рум'яна і тіні не повинні бути коричнюватих відтінків. На шкірі з веснянками вони будуть здаватись брудними.

Як користуватися відбілюючими засобами? Звичайно, ти можеш купити спеціальні відбілюючі креми. Але не нанось їх на шкіру безпосередньо перед виходом на вулицю. Крім того, застосування відбілюючих кремів доцільно тільки восени і взимку, коли немає яскравого сонця. Відбілюючий крем наносять тонким шаром на очищене лосьйоном обличчя. Через 1-2 години залишки крему слід видалити ватним тампоном, змоченим у воді.

За матеріалами shtukaturka.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас