Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Масаж обличчя проти зморшок

Масаж обличчя проти зморшок

«Не морщ лоба і не прижмурюйся!» - заповіт всіх мам своїм донькам-красуням. І пояснюється він просто: чим більше емоцій відбивається на нашому обличчі, тим швидше з'являються на ньому мімічні зморшки і тим більше їх буде. Але людина - не робот, а тому результат емоцій відбивається на наших обличчях вже приблизно до 25 років.


Для будь-якої жінки поява ще однієї зайвої зморшки - вагомий привід для засмучення. І тоді в боротьбу зі зморшками вступають всілякі косметичні препарати, салонні процедури. Але ж для того, щоб уповільнити процес старіння, можна вдатися до випробуваного способу, який поєднує корисне з приємним. Мова йде про масаж обличчя, який допоможе зберегти шкіру як можна довше пружною і еластичною.

Відомо, що масаж не тільки доставляє задоволення, а й благотворно впливає на самопочуття. З його допомогою поліпшується кровообіг, організм розслаблюється і людина заряджається позитивними емоціями та енергією. Масаж обличчя, в свою чергу, допомагає видалити з лиця шар епідермісу, нормалізувати обмін речовин і зміцнити тканини і м'язи. Таким чином, шкіра обличчя стає гладенькою, м'якою і ніжною; дрібні зморшки розгладжуються, а більш глибокі стають менш помітними.

Для того, щоб масаж обличчя приносив потрібний результат, необхідно зробити його регулярним. Нехай ви будете вдаватися до процедур раз в 3 дні, зате постійно, а не час від часу. Для проведення сеансу постарайтеся залишитися наодинці, щоб можна було розслабитися і ні про що не думати. Робити масаж обличчя ви можете або лежачи, або сидячи. А для досягнення кращого ефекту можна скористатися кремом.

Але пам'ятайте: пошкоджені або подразненні ділянки обличчя під час самомасажу краще уникати.

Фахівці виділяють три способи впливу на шкіру обличчя: класичний масаж, пластичний і щипковий

Класичний включає в себе різні погладжування, розтирання, які підвищують тонус шкіри. Як правило, під час такого масажу використовуються креми або масажні масла.

Пластичний масаж, або мануальний ліфтинг, припускає використання сильних притискань, кругових і розминаючих рухів. Цей більш енергійний масаж допоможе уникнути пігментних плям, набряків, обвислих щік. Необхідний для старіючої шкіри; при його проведенні використовується тальк.

Щипковий масаж обличчя вважається лікувальним. Це - найінтенсивніший різновид масажу: у хід йдуть сильні щипки, розминання, вібрації. Необхідно пам'ятати, що занадто сильні розтягування шкіри або тиск на неї може надати протилежний позитивному ефект. А тому проведення щипкового масажу краще довірити професіоналові.



Класичний масаж в домашніх умовах проводити нескладно. Він передбачає він наступні вправи.

Розслабляємо обличчя. Для цього при закритих очах (якщо ви носите контактні лінзи, на час проведення масажу їх краще зняти) погладжуємо обличчя круговими рухами: від центру лоба до скронь, від середини носа до підборіддя, від куточків рота по краю обличчя. Після цього, стиснувши вказівний, середній і безіменний пальці, з сильним натиском ковзаємо по обличчю знизу вгору: від підборіддя до чола.

Масажуємо лоб. Круговими рухами розгладжуємо лоб: спочатку від середини до скронь, потім - від скроні до скроні. Знаходимо так звану «складку гніву», що залає між брів. Кладемо між брів по пальцю і зрушуємо брови, при цьому утримуючи пальці.

Приділяємо увагу носу і щокам. Ніс масажується від перенісся до кінчика і назад. Масаж щік починаємо з куточків рота: поклавши пальці, круговими рухами пересуваємося до мочок вух і назад.

Область рота і підборіддя. Пальцями робимо кругові рухи навколо рота. Потім, поклавши пальці на підборіддя, проводимо ними до нижній губі і назад до підборіддя. Далі - до одного куточка рота, а повернувшись - до іншого.

Найбільш чутлива і ніжна область обличчя - це шкіра навколо очей і повіки. Саме тут, як правило, з'являються перші мімічні зморшки. А все через те, що шкіра навколо очей не отримує природного зволоження. До того ж, саме ця ділянка обличчя перебуває в постійному русі: за день людина моргає в середньому близько 10 000 разів! Шкіра повік, в свою чергу, не може похвалитися пружністю і еластичністю через відсутність під нею підшкірно-жирової тканини.

Масаж повік дуже простий - м'яко постукуємо по ним подушечками пальців. Ковзаючими рухами проходимся від зовнішнього кута ока до внутрішнього. Після цього кілька разів натискаємо на зовнішні кутки очей - таким чином попереджаємо непотрібні зморшки.

Для того, щоб масаж обличчя мав виключно позитивні властивості, потрібно пам'ятати про декілька елементарних правил:

- перед масажем потрібно добре вимити руки і очистити обличчя від косметики;

- для масажу використовується крем, який підходить для типу шкіри, або масажні масла;

- рухи при масажі обережні, легкі; шкіру розтягувати категорично неприпустимо;

- для потрібного ефекту масажу обличчя повинен тривати не менше 10 хвилин;

- якщо обличчя пошкоджено, є ранки або прищі, від масажу краще на якийсь час відмовитися.

Правильний масаж обов'язково піде вашому обличчю на користь і допоможе якомога довше зберегти шкіру молодою і пружною. Але до всього іншого, знайте: зморшки навколо очей, губ і на лобі як краще всього розправляє... посмішка! Тому, не дивлячись ні на що, посміхайтеся по можливості частіше!

За матеріалами onlinewoman.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас