Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про що плаче немовля?

Про що плаче немовля?

Коли малюк починає плакати, не тільки його батькам, а й усім оточуючим хочеться зробити все, що завгодно, лише б крихітка була задоволеною і спокійною. Але, на жаль, немовлята не можуть сказати, що саме їх хвилює, тому тобі потрібно навчитися розуміти його вимоги без слів. Пропонуємо розглянути 8 основних причин, чому плачуть маленькі діти.

Їсти!

Коли малюк хоче їсти, він буде плакати дуже голосно і вимогливо. Щоб перевірити, чи дійсно він вередує через те, що голодний, досить прикласти свою руку до його личка - і малюк буде намагатися присмоктатися до неї. Сподіваємося, ти в курсі, що робити в такому випадку - потрібно всього лише його погодувати.

Кольки

Особливо актуальна ця проблема для малюків віком 1-3 місяці. Дитина, яку мучать кольки, буде кректати, плакати то тихо, то голосно, а також буде намагатися піджати ніжки до живота.

Допомогти малюкові впоратися з цим болем допоможуть твоя любов, ласка та тепло. Візьми дитину на ручки і притисни міцно-міцно, також можеш просто покласти на животик свою руку, твоє тепло позбавить дитину від болю.

Перегрів

Якщо плаче малюк дуже тепло одягнений, до того ж укритий ковдрою, швидше за все він пхикає через те, що перегрівся. А якщо у нього почервоніло обличчя, і з'явилася потничка - йому точно жарко! Щоб заспокоїти дитину, розкрий її, зніми зайвий одяг і дай груди, а якщо дитина на штучному вигодовуванні, то водичку.

Так втомився!

Буває, що малюк так втомлюється, що йому складно заснути. Тому він починає хникати, позіхати, терти очі. Щоб заспокоїти дитину, візьми її на руки, покачай, заспівай колискову, і умиротворене немовля засне.

Пора змінити підгузник

Якщо малюк совається на місці і вередує, перевір його підгузник. Якщо він переповнений, то пора б його змінити, щоб малюк відчував себе сухо і комфортно.

Де ж комфорт?

Якщо малюк всім своїм виглядом показує, що йому некомфортно - плаче, смикає ніжками і ручками і обурено пхикає - допоможи йому змінити положення, щоб дитині стало зручно. Можливо, крихітці заважає одяг, в такому випадку перевдягни його в більш м'які і вільні речі.

Скукотища!

Так, навіть немовлята можуть занудьгувати, їм точно так само, як і дорослим, потрібне спілкування. Тому якщо малюк плаче, коли тебе немає в кімнаті, і заспокоюється, коли ти приходиш і починаєш розмовляти з ним - причиною плачу малюка є звичайна нудьга. Щоб уникати цього, особливо в перші місяці життя, постарайся по максимуму проводити час з дитиною, адже вона дуже потребує твоєї присутності.

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас