Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим зайняти дитину: 4 захоплюючих гри

Чим зайняти дитину: 4 захоплюючих гри

Розвиваюча гра для дітей «Світ тварин»

Захоплююча гра для дітей від десяти і більше. Малюки не тільки добре повеселяться, але і вивчать нові слова. Тобі знадобиться тільки м'яч і компанія з 4-6 учасників.


Ведучий по черзі кидає гравцям м'яч і називає одну з трьох стихій: земля, повітря і вода. Завдання гравця - зловити м'яч і швидко назвати будь-яку живу істоту, яка живе у воді, в повітрі або на суші. Наприклад, земля - ведмідь, повітря - чайка, вода - кит і т.д.

Ця гра не тільки розширює словниковий запас і кругозір дитини, але і тренує швидкість реакції.

Гра для дітей «Так і Ні»

Весела гра для дітей та дорослих, яка розвиває увагу і гостроту мислення. Так і Ні не говорити, чорний з білим не носити! Правила гри досить прості, але дотримуватись їх не так вже й легко. Учасники не повинні вживати слова так, ні, а також не можуть називати кольори чорний і білий.

Ведучий задає учасникам будь-яке запитання. Питання задається кожному гравцеві по черзі. Гравець повинен відповісти на запитання, використовуючи будь-які слова, крім заборонених (так, ні, чорний, білий).

Наприклад, ти любиш морозиво? Гравець має право відповісти: напевно, не знаю, дуже і т.п. І так - по колу. Той, хто помиляється, вибуває з гри. Виграє той, хто протримається довше інших.



Весела гра для дітей і батьків

Пограйте з дітьми в незвичайні хованки. Нехай тато на деякий час стане котом і пополюватиме на мишей. Миші, ховайтеся швидше! Зав'яжи татові очі, і нехай він спробує знайти всіх мишей - маму і малюків. Поясни дітям правила гри і дай їм час сховатися. У ролі кота виступає тільки тато. Виграє той, кого знайдуть останнім або той, хто залишиться незнайденим до кінця гри.

Гра підійде для малюків у віці від 5 до 11 років та їх батьків. Гра не лише розвиває вправність і кмітливість, але покращує взаємини в сім'ї. Сучасні батьки надто мало часу приділяють своїм малюкам, недільна прогулянка - не в рахунок. Зате така забавна гра подарує дітям радість від спілкування з татом і море веселощів.

Чарівні слова

Хочеш, щоб дитина розширила свій словниковий запас, навчилася правильно формулювати фрази і речення? Запропонуй їй пограти в чарівні слова. Щоб грати було веселіше, бажано зібрати мінімум трьох гравців у віці від 6 до 12 років. Звичайно, краще, якщо діти будуть приблизно одного віку. Ведучий кидає м'яч одному з учасників і каже початок якогось слова, наприклад, «чи». Гравець повинен зловити м'яч і продовжити слово.

В даному випадку, це може бути читати, чисто, чизкейк і т.д. Сенс гри полягає в тому, що учасники не знають, кому кине м'яч ведучий. Крім того, що їм потрібно зловити м'яч, їм ще й необхідно швидко продовжити слово. Зволікати і роздумувати за правилами гри не можна.

Гра розвиває мислення, швидкість реакції і збагачує словарний запас дитини.

За матеріалами ivona.bigmir.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Ідея для дитячої вечірки вдома – вечірка з розмальовками!

Думаю, всі батьки не раз читали і чули про користь розмальовок для дітей: вони тренують дрібну моторику дитячих ручок, готують їх до письма, розвивають творче начало, вчать кольорам і формам, тренують уважність і посидючість, заспокоюють і розвивають уяву. Та чи думали ви про те, що дитячі розмальовки можуть стати прекрасною ідеєю для вечірки в домашніх умовах?

Де відпочити усією сім´єю восени

Як завжди літо пролетіло непомітно, а з ним розчинилися і всі плани чудово відпочити і оздоровитися всією родиною. Але не варто опускати руки, якщо цього літа вам так і не вдалося розслабитися і набратися свіжих сил, це можна зробити і восени.

Ігри з дітьми на пляжі (частина 1)

Приїжджаючи на відпочинок так хочеться просто полежати на пляжі, насолодитися сонцем і позасмагати, а вашого невгамовного малюка постійно кудись тягне щось подивитися, кудись піти і щось спробувати. Вихід простий - займіть малюка захоплюючою грою, і вам не доведеться постійно озиратися і переживати, де він, і що з ним. У цій частині статті ми розглянемо декілька прикладів цікавих ігор на піщаному пляжі для дітей у віці до 5 років.

Про користь активного відпочинку для дітей

З приходом літа і теплої погоди у нас з'являється величезна кількість можливостей проводити час на свіжому повітрі. Ми гуляємо містом, в парку, їздимо на всілякі дачі і шашлики - безумовно, від такого відпочинку ми отримуємо масу задоволення. Але щоб зробити відпочинок не тільки приємним, але і корисним, нам рекомендується проводити його активно і привчати до цього дітей. Навіщо це потрібно? Далі ми поговоримо про переваги активного відпочинку для ваших діток.