Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Методика раннього розвитку Сесіль Лупан

Методика раннього розвитку Сесіль Лупан
 

На сьогоднішній день тема раннього розвитку дітей дуже актуальна. Як виростити дитину розумною, інтелектуально розвиненою? Цим питанням задаються не тільки молоді батьки, але і пари, які тільки планують вагітність, народження довгоочікуваного первістка.


Існує безліч методик, що пропонують всілякі види і форми фізичного та інтелектуального дозрівання з перших днів життя. Ранній розвиток малюка - це навчання, виховання, інтенсивне формування здібностей дитини в самому маленькому віці. Однією з найцікавіших є методика Сесіль Лупан.

Головне її спрямування - це ранній фізичний розвиток, систематизовані енциклопедичні знання. Цій теорії відразу віриш, тому що її автор, мати двох дочок, випробувала її на своїх дітях.



Ідеї Сесіль Лупан засновані на методиці Глена Домана. Обидва методи спрямовані на розкриття творчого потенціалу кожної дитини, формуванні її як особистості. Але різниця в тому, що за схемою Сесіль Лупан знання малюку дають в той момент, коли у нього виявляється інтерес або в цьому є необхідність, з урахуванням схильності дітей. Так, якщо дитина цікавиться звуками - можна розповісти про музичні інструменти, дати чимось пограти, погреміти каструлями, потягнулася до квітки - пояснити, які існують квіти, які з них лікарські, які декоративні.

У малюка необхідно виховувати впевненість у власних силах, розвивати потенціал, який закладений в кожній дитині, підтримуючи будь-яку ініціативу. Дитині потрібна тільки цікава та корисна інформація. Основи розвитку мислення і мови, згідно з методом Сесіль Лупан, потрібно закладати з самого раннього віку, з перших днів життя немовляти.

Дана метода дає можливість найкращим чином розвинути інтелект свого чада. У Сесіль Лупан найбільш тонко, індивідуально підібрані способи навчання з урахуванням схильності дітей. Адже кожна дитина допитлива і жадає знань, нових відкриттів.

Автор: Ірина Зайцева

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

7 міфів про ранній розвиток дитини

З появою дитини в родині, багато молодих батьків задаються питанням: а чи варто слідувати новомодній тенденції «раннього розвитку» і починати навчання малюка буквально з пелюшок, чи все ж таки краще довіритися більш традиційним методам виховання і подарувати дитині повноцінне дитинство? На сьогоднішній день кожні допитливі батьки можуть знайти безліч методик і варіантів того, як з народження виростити вундеркінда.

Методика раннього розвитку Глена Домана

Глен Доман – військовий лікар, засновник «Інституту прискорення розвитку дитини».

Багато з Вас, мабуть, чули про так-звані картки Домана, а хтось, можливо, і використовує їх для навчання та розвитку своїх дітей. У чому ж суть методики?

Роль допитливості в ранньому розвитку дитини

Тільки злегка подорослішавши, наші дітки стають дуже цікавими. Їх цікавить буквально все: як вони самі, так і навколишній світ. Звичайно, в певні моменти ці мільйони питань можуть дратувати вас, але подумайте про те, що для малюка все, до чого ви давно звикли, є новим і незвіданим. Ні в якому разі не можна придушувати дитячу цікавість. Наберіться терпіння і намагайтеся розповідати дитині про все, що її цікавить, адже цікавість - головна риса, що сприяє розвитку і навчанню, що буде дуже корисно для дитини в майбутньому.

23 гри для дітей і батьків, які допоможуть розвити дитячу цікавість і запал до пізнання нового

До вступу дитини до школи у вас є достатньо часу, щоб прищепити їй бажання вчитися. У цьому віці малюки допитливі і сприйнятливі до будь-якої нової інформації. Їх мозок перебуває у стадії активного формування, тому працює з найвищою віддачею.