Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що приготувати на Новий рік 2013

Що приготувати на Новий рік 2013

Відносно недавно з'явилася традиція готувати страви, відповідні покровителю року прийдешнього, і ще не встигла міцно закріпитися в країнах Європи. Проблема полягає в тому, що доводиться об'єднувати звичну європейську кухню зі східною філософією, підбирати продукти та методики їх кулінарної обробки, узгоджуючи з елементами, які відповідають тій чи іншій тварині.

Що готувати на Новий рік

При виборі страв для новорічного столу згідно зі східним календарем слід враховувати не тільки ознаки, характерні для майбутнього талісмана, але і для його стихії. У наступному 2013 році нашим талісманом буде чорна, водяна змія. Давайте приготуємо їжу, яка припаде їй до смаку.

Вирішуючи, що готувати на новий рік 2013, пам'ятайте, що змія харчується м'ясом, рибою та яйцями. Буде чудово, якщо на святковому столі опиниться декілька видів м'яса дрібних і великих тварин, а так само птиці. В першу чергу, це заєць і кролик, запечені в духовці або тушковані.

Заєць, запечений у сметані

Склад:

- 1 заєць
- 3-4 ст. ложки жиру
- 1 склянка сметани
- 2 ст. ложки борошна
- 2 моркви
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 2 болгарських перці
- петрушка
- 1,5 склянки оцту 3%
- чорний перець, мускатний горіх, паприка, куркума, сіль за смаком

Приготування: тушку випотрошеного і промитого зайця зачистити, видалити плівку і сухожилля. Розрубати на шматки і замаринувати в слабкому розчині оцту на 4-6 годин. Моркву, ріпчасту цибулю, болгарський перець і петрушку нарізати. Всі прянощі і спеції змішати разом.

Зайця натерти ними і разом з зеленню укласти на велику сковороду, полити розтопленим жиром, додати 1,5 склянки води і готувати в духовій шафі приблизно 50 хвилин при 200 градусах, періодично поливаючи соком.

Зайця вийняти з духовки і перекласти в каструлю, а на сковороду, де готувався заєць, долити 1 склянку гарячої води і прокип'ятити. Обсмажену муку розвести в склянці бульйону або води і влити в сковороду. Все знову прокип'ятити, процідити і влити в каструлю із зайцем. Додати туди ж сметану і тушкувати до повної готовності м'яса. Готові шматки зайця викласти на блюдо, полити соусом, що утворився, і прикрасити зеленню. Зайця можна замінити на кролика.

Порадуйте змію різноманітністю частувань. За сформованою традицією, стіл повинен ломитися від закусок і напоїв. Не стане виключенням і рік 2013, адже наш нинішній талісман теж любить поїсти, як слід. Особливо це відноситься до м'ясних страв.

М'ясні страви на Новий Рік 2013

М'ясна страва, приправлена духмяними прянощами і спеціями, подана з добрим вином, дуже порадує не тільки ваших гостей, але і господарку майбутнього року. Задобріть її, подавши, як мінімум 2 м'ясні страви. Це може бути, наприклад, сациві і бефстроганов або фарширована курка і печінка в сметані.

Можна відварити яловичий язик або будь-яке м'ясо, нарізати його невеликими шматочками, залити грибним соусом, посипати тертим сиром і запекти в духовці хвилин 20.

Грибний соус до м'яса

Склад:

- 400 г лісових грибів
- 200 г сметани
- 1 ст. ложка борошна
- 2 головки ріпчастої цибулі
- сіль
- мелений чорний і запашний перець

Приготування: на сковороду налити не рафіновану рослинну олію, нагріти, висипати гриби і обсмажити. Всипати в гриби, нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, довести до готовності, додати сметану, прокип'ятити і всипати борошно. Добре розмішати, щоб не було грудочок, посолити і поперчити. Соус готовий.

Салати і рибні страви

Змія 2013 року - водна, і дуже любить морепродукти та рибу, тому, замислюючись про те, що можна приготувати на новий 2013 рік, майте на увазі, що цілком доречно будуть виглядати на святковому столі страви з вмістом цих продуктів. Проявіть фантазію і запропонуйте гостям побільше салатів з морепродуктами, рибою, яйцями і м'ясом, наприклад: салат з кальмарів, салат мімоза або гранатовий браслет.

Так як в цьому році змія буде водною, бажано, щоб на столі були і рибні страви, особливо делікатеси. Адже, наша нова покровителька – їх велика любителька. Можна взяти морську рибу, наприклад, сьомгу, посолити.

Солена сьомга

Склад:

- сіль - 3 ст. ложки
- цукор - 1 ст. ложка
- дрібно нарізана зелень кропу
- горілка або коньяк стільки, щоб вийшла кашка з солі і цукру

Приготування: все з'єднати і підготовлені шматочки філе вмочити в цю суміш. Покласти в льняну, чисту ганчірочку, загорнути і прибрати в холодильник на 12 годин. Після цього сіль можна змити, рибне філе нарізати на тонкі пластики і вживати на бутербродах або з цибулею, зеленню, лимоном, маслинами, оливковою олією.

Звичайний оселедець під шубою або олів'є можна прикрасити дуже густим домашнім майонезом, написавши на них новорічні привітання, або намалювавши змію під ялинкою. Фантазуйте, і у вас все обов'язково вийде!

Рибу можна запекти у фользі, на грилі, обсмажити у клярі і подати з овочами і зеленню. Змія вживає тільки свіжу, натуральну їжу, тому, вирішуючи, що готувати на свято, не відмовляйтеся від свіжих овочів і будь-якої зелені в салатах, прикрашайте нею м'ясні та рибні страви.

Добре на святковому столі будуть виглядати яйця, фаршировані печінкою і фаршировані яйця - курячі гніздечка, між якими з паштету можна викласти змію.

Напої на Новий 2013 рік

Приділіть особливу увагу напоям. Обов'язково поставте на стіл воду, краще колодязну. У звичайній природній воді укладена міць стихії води.

Вибираючи, що пити в новорічну ніч, пам'ятайте, змія - дама вишукана і примхлива. Самогон і пиво їй подавати не варто. Нехай буде менше, але краще. Поставте на стіл гарне вино, коньяк і, звичайно ж, незмінне шампанське. І все обов'язково хорошої якості! Соки повинні бути яскравими, а келихи і фужери прикрасьте фольгою.

При складанні святкового меню господині повинні пам'ятати, що змія полюбляє тільки свіжу їжу зі свіжих продуктів, приготовану в день вживання, а не напередодні. І ніяких напівфабрикатів і консервованих продуктів не повинно бути на столі. Чим менше їжа піддасться термічній обробці, тим смачнішою вона здасться символу наступаючого року. Готуйте частування з запасом, так як змія - любителька попоїсти, і може розсердитися, якщо їжа закінчиться раніше часу.

На цей раз кожна господиня може застосувати свою фантазію і вигадку. Можна приготувати різні частування, і не обов'язково дорогі. Все повинно відповідати вашому матеріальному становищу.

Не забудьте, що скатертина, серветки або посуд на святковому столі повинні мати блакитний, зелений, синій або чорний колір.

І що б ви не поставили на свій новорічний стіл, як би його не прикрасили, головне - це затишок і тепло домашнього вогнища, щасливі обличчя рідних і друзів, любов і турбота один про одного.

За матеріалами kulinyamka.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас