Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

День Святого Миколая для ваших діток

День Святого Миколая для ваших діток
 

День Миколая Чудотворця католики святкують 6 грудня, а православні - 19 грудня. Це свято оповите особливим чарами. Існує повір'я: якщо задумати найзаповітніше бажання, то святий угодник обов'язково його виконає.


Це свято нам знайоме з дитинства... воно таке тепле і ніжне. Тому ми всі називаємо його Миколайчиком. Будучи дітьми, ми лягали спати напередодні свята, а прокидаючись, одразу тягнули руку під подушку - подивитися, що ж поклав нам Миколайчик. Звичайно ж, замість Святого Миколая подарунки клали нам наші батьки. І зараз, коли ростуть наші дітки, Святим Миколаєм стаємо ми - мами і тата...

Легенда про Святого Миколая оповідає, що він був багатою людиною і переживав за бідних людей. У той час жив бідний чоловік, який не міг забезпечити своїх дочок приданим і думав відправити їх на заробітки. Дізнавшись про це, Миколай пробирався у їх убогу оселю і підкидав золоті монети для кожної з дочок. Крім цього випадку, Миколай зробив багато добрих діянь, так і залишаючись непоміченим. Він дуже любив дітей і приносив їм іграшки та теплий одяг. Коли він помер, то був занесений до числа святих. Після його смерті стало відбуватися чарівництво. Хворі біля його могили видужували. Дітки, які весь рік були слухняними і чемні, отримували від нього солодощі. Тому Миколая називають Чудотворцем.

Так хочеться в цей меркантильний вік продовжувати вірити в диво, казку... Адже саме ми - батьки - і можемо казку зробити бувальщиною власними руками. Казковим може бути листування зі Святим Миколаєм. Нехай малюк з вашою допомогою напише Миколаю Чудотворцю лист. Там він може викласти свої думки і бажання. Завдяки цьому листу ви дізнаєтеся, чого бажає ваш малюк.

Також ви повинні написати відповідь від Святого Миколая чи від його помічника Янголятка. Пишіть лист красивим, акуратним почерком на барвистому папері або листівці. Похваліть малюка за те хороше, що було в цьому році (можете навести приклади для достовірності). Якщо дитина була неслухняною - скажіть в листі про те, що важливо прислухатися до батьків і старшого покоління. Святий Миколай може давати нескладні завдання: намалювати малюнок, зробити гарну справу, навідати бабусю.



Подарувати дитині ще більше чарівництва і передсвяткового настрою вам допоможуть новорічні мультфільми онлайн, з диска або навіть відеокасети. Також цікаві мультики і святкові пісні ви зайдете на нашому сайті і в нашій групі вКонтакті  – приєднуйтесь!

Крім того, ще за пару тижнів до свята почніть читати малюкові казки і розповідати про Святого Миколая та свято, яке наближається. Розучіть з ним кілька тематичних віршиків, тим самим ви самі поринете в святковий настрій і неодмінно порадуєте всіх своїх близьких!

Ну і, звичайно, в День Святого Миколая ніхто не залишається без подарунка. До цього свята часто проходять благодійні акції на допомогу діткам, позбавленим материнської ласки і любові. Волонтери збирають в дитячі будинки іграшки, канцелярські товари, книги, одяг, взуття. Це дуже необхідно діткам, які були кинуті напризволяще. Переберіть і ви речі, якими не користуєтеся або рушайте в магазин, і купіть навіть найпростіші дрібниці або солодощі для діточок - повірте, для них ваша турбота стане справжнім подарунком!!

Що ж дарувати своїм дітям у цей день? Як відомо, прийнято дарувати солодощі (шоколадки, цукерки, новорічний подарунковий набір солодощів, фрукти). Можна подарувати барвисту книжечку з віршиками або казками. Ще діти люблять іграшки: дівчатка грають ляльками, пупсами; хлопчики - конструкторами, машинками, пазлами. Також непоганими ідеями подарунків можуть стати красиві шкарпетки або кімнатні тапочки, яскраві блискучі заколочки, брелочки або красиві дитячі блокноти.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас