Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Якою косметикою не можна користуватися під час вагітності?

Якою косметикою не можна користуватися під час вагітності?
 

Жінкам в цікавому положенні потрібно бути дуже уважними у виборі їжі, взуття, одягу. Також варто ретельно підходити до питання косметики. Адже речовини, які містяться в деяких косметичних засобах, можуть нашкодити здоров'ю дитини. Тому варто уважно читати склад гелів, масок і лосьйонів.


Будь-який токсин, який потрапляє в організм майбутньої матері, впливатиме і на малюка, адже вагітна жінка - це єдиний організм з малюком. Тому краще взагалі відмовитися від косметичних засобів, або перейти на домашні засоби, щоб убезпечити себе і захистити від неприємностей. Що ж шкідливо і чого варто уникати?

Ретинол. Це антивіковий компонент, хоча його використовують також при лікуванні акне. Зустрічається в косметичних засобах у вигляді крему, пудри, тональної основи.

Саліцилова кислота міститься в скрабах, пінках. Її застосовують у лікуванні прищів і чорних цяток. Але на час вагітності її краще відкласти подалі і не піддаватися ризику.

Відбілюючі засоби - до їхнього складу, як правило, входить гідрохінон або глутатіон. Ці речовини шкідливі тим, що можуть викликати алергічну реакцію як у матері, так і у плода. Також вони впливають на шкіру малюка. У вагітних буває так, що веснянки стають яскравішими і помітнішими, з'являється яскраво виражена пігментація. Але не варто використовувати відбілюючі засоби, які в період вагітності і лактації дуже шкідливі і мамі, і маляті.

Засоби для автозасмаги. До їхнього складу входить речовина дігідроксіацетон, яка може нашкодити ДНК і дуже швидко всмоктується в кров.

Фталати - це хімічні речовини, які містяться в лосьйонах, туалетній воді, парфумах і дезодорантах. Вони викликають алергічну реакцію, роздратування слизової носа і дихальних шляхів. Краще замінити такі засоби більш безпечними. Наприклад, дитячою косметикою, яка більш дбайливо ставиться до шкіри і організму в цілому. Це дитячі шампуні, креми, вологі серветки.

Пероксид бензоїлу входить до складу засобів по догляду за жирною і проблемною шкірою обличчя, а також при лікуванні вугрової висипки. На час вагітності відмовтеся від косметики з його змістом.

Лаки, засоби для манікюру. Крім фталатів там містяться і інші шкідливі хімічні речовини, які можуть нашкодити здоров'ю майбутнього малюка.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас