Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Іграшка в житті дитини

Іграшка в житті дитини
 

Іграшки - це невід'ємна частина життя кожної дитини. Ось згадайте себе... Напевно, у вас була улюблена іграшка - лялька Барбі або улюблений пошарпаний зайчик, а може й ведмедик. Ми могли читати йому казки, розповідати про свої таємниці та мрії.


Іграшки повинні бути у кожного малюка. Дитина з тисячі можливих може вибрати лише одну. Саме вона їй сподобалася і запала в душу. Для дітвори вибір іграшок - це те ж саме, що для дорослого - вибір друзів або коханої людини. Адже ніхто не може нам наказати йти проти своєї волі і не дружити з тим, кого ми обрали в друзі або не жити з тим, кого ми обрали собі в дружини або чоловіки.

Психологи говорять про те, що іграшки допомагають карапузові досліджувати навколишній світ, пізнавати його глибину і всі сторони життя. Про ставлення наших дітей до іграшок можна говорити скільки завгодно: всі дітки різні, у кожного свої інтереси. Те, як діти поводяться з іграшками і як вони грають, говорить дуже багато про їхній внутрішній світ, характер і темперамент. Вони можуть виражати іграшці свої почуття. Можуть насварити її, покарати і навіть закинути подалі. Але в хвилини смутку малюки обіймають улюбленого плюшевого ведмедика і засипають разом з ним, ділячись своїм дитячим горем.

Іграшки - невід'ємна частина гри. Граючи, дитина розвивається, розумово зростає. Адже розумова активність діток взаємопов'язана з уявою. Гра здатна відволікти малюка, підняти йому настрій, задовольнити потреби в руховій активності.

Іграшка для вашого чада повинна бути джерелом дитячої радості, захоплення, мотивом для гри. Вона дає поштовх для розвитку, творчості. Наприклад, лялька чи пупс повинна викликати почуття турботи та піклування. Але в кожному віці дитині необхідні різноманітні за своєю тематикою і призначенням іграшки. Також хлопчики та дівчатка грають різними іграшками за своїми інтересами.

Так що, вибираючи своїй дитині іграшку, пам'ятайте кілька правил:

1. Кожна іграшка розрахована на певний вік. І якщо дитині в 2 роки цікаво грати машинкою або збирати пірамідку, то в семирічному віці це вже не актуально і виглядає смішно.

2. Маленькій дитині не варто давати іграшки з дрібними деталями, вона просто може засунути їх в рот або ніс. Також не можна давати гострі й колючі деталі, якими можна порізатися або забитися.

3. Вибирайте іграшки разом з дитиною: так ви зможете дізнатися про її інтереси і нахили. Купуйте іграшки не для кількості, а для якості.

4. Купуючи іграшки, які подобаються малюкові, враховуйте також різноманітність - іграшки бувають різними за призначенням і тематикою. Добре, якщо у вас багато різноманітних іграшок: розвиваючих, навчальних, сюжетних. Таким чином, дитина зможе сама вибирати, в яку гру їй грати.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас