Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради по догляду та чищенню килимів: виводимо плями

Поради по догляду та чищенню килимів: виводимо плями
 

Є одне єдине головне правило, що стосується виведення плям на килимах: такі забруднення потрібно прибирати негайно. Якщо ви помітите пляму, коли вона ще свіжа і не встигла висохнути, у вас будуть великі шанси вивести її, не залишивши сліду. Крім того, намагайтеся дотримуватися ще й порад, які ми запропонуємо нижче.


Отже, беремося за виведення плям з улюбленого килима:

• Перед застосуванням чистячого засобу або розчину промокніть забруднену площу килима і постарайтеся очистити її настільки, наскільки це можливо.

• Перш, ніж використовувати чистячий засіб, протестуйте його на краєчку килима, який найменше попадається на очі, щоб знати напевно, чи не пошкодить обраний вами розчин структуру або малюнок килима.

• Не варто терти пляму, так як вона може поширитися на ще більшу площу.

• Наносячи чистячий засіб на пляму, робіть це від країв плями до центру, щоб вона не розтеклася ще сильніше. Після нанесення розчину, промокніть пляму ганчіркою, щоб прибрати зайву рідину.

• Для сушіння (промочування) килима ідеально підійдуть прості рушники для ванної (краще білі, щоб не турбуватися про те, чи не злиняють вони на килим) - вони допоможуть не тільки підсушити килим, але і зберегти колишній вигляд його ворсу.

• Якщо ви розумієте, що килим все ще занадто вологий, покладіть на пляму шар з білих рушників, товщиною в пару сантиметрів, і покладіть на них щось важке.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас