Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поважайте свою дитину!

Поважайте свою дитину!
 

Деякі батьки сприймають своє дитя як власність. Чи так це? Зовсім ні. Діти виростають, починають заводити друзів і знайомих, одружуються і виходять заміж, вони нам зовсім не належать. Кожна людина повинна жити своїм життям, а не підкорятися або належати комусь.


На кожного з батьків лягає відповідальність за свого малюка. Нам необхідно виховувати дитину як цілісну і унікальну особистість зі своїми інтересами та амбіціями. А для цього малюк повинен відчувати, що його поважають і люблять. Адже все починається з сім'ї: відносини, почуття, сприйняття світу. Ми часто сприймаємо світ таким, яким нам підносили його батьки. І до людей ми ставимося так само, як вони.

Якщо ви бажаєте співпрацювати і мати довірчі відносини з дітьми, вам необхідно поважати їх. Для цього ви повинні розуміти, що ваш карапуз ще в утробі - особистість. Чому? Тому що він цілком не схожий на вас, на чоловіка або сестру. Він, безсумнівно, володіє деякими спільними якостями з вами, і характер схожий, але він - унікальний. У нього інше мислення, сприйняття і розуміння всього. І ви повинні це розуміти.

Дитина з перших своїх днів є особистістю. І ваше завдання тут - навчитьися з нею співпрацювати на благо вашим відносинам. Звичайно, це може звучати нерозумно або смішно. Але сміх залишимо скептикам. Поважати маленьких дітей важко, адже ми звикли поважати за якісь достоїнства або досягнення. Але якщо ви правильно будете ставитися до маленької людини, то незабаром зумієте знайти ті якості, за які її можна поважати.

Ви знаєте, багато великих людей говорили про те, що у дітей та тварин є чому повчитися. Вони мають рацію. Тварини - приміром, такі розумні істоти, як собаки - не здатні зрадити або кинути в скрутну хвилину. На відміну від людей, вони віддані і дуже мудрі. А у дітей можна навчитися безпосередності, оптимізму, радості в малому.

Якщо ваша дитина зробила щось таке, не забувайте хвалити і заохочувати її. Особливо це стосується матерів і синів. Мамина думка дуже важлива для майбутнього чоловіка. Похвала здатна виростити відповідального і сильного в собі хлопця, здатного на подвиги і серйозні вчинки. Не принижуйте дитину! Для неї приниження може стати фатальним і відкластися глибоко в душі.

Ви самі здатні виховати в дитині ті якості, які, на вашу думку, повинні бути в людині. Хваліть за найменше! Говоріть про те, як ви любите і поважаєте свого малюка! Таке шанобливе і довірче відношення, як до дорослого - відмінний мотивуючий засіб.

Навчайте свого карапуза з малих років поважати не тільки дорослих, а й діток. Ви повинні пояснити дитині, що поважаючи інших людей, вона зможе добитися і поваги до себе. А там де є повага, там є місце і дружбі, і любові, і розумінню.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як характер мами впливає на дитину?

Ні для кого не секрет, що багато в чому виховання і розвиток дитини безпосередньо залежить від того, яким характером володіє її мама. Безумовно, виховуючи свою дитину, любляча мама намагається прищепити їй тільки найкращі і правильні життєві цінності, зробити дитину доброю, працьовитою і розумною людиною. Але іноді буває, що захоплюючись якимись стереотипами, мами забувають про головні правила розвитку та виховання своєї дитини. Отже, давай дізнаємося, яким характером володієш ти, і яку дитину ти в результаті виростиш?

Перші кроки дитини: головне не поспішати!

Уже в той момент, коли дитина робить свій перший переворот зі спинки на животик, він готується до ходіння. Спираючись на ручки, вона виявляє новий ракурс. Піднімає головочку і розглядає все навколо. Наступний етап - встати на карачки. М'язи спини зміцнюються, координація рухів поліпшується.

Персоналізовані казки. Казкотерапія, як метод виховання дитини

При слові «казка» перша асоціація, яка виникає в кожної людини – це дитинство. Дійсно, дитинство і казка нерозривно пов´язані одне з одним. З найперших днів батьки, укладаючи доньку чи сина спати, наспівують колискові і розповідають дитячі казки. Казка - кращий засіб зацікавити маленьку людину, заспокоїти її, змусити замислитися, допомогти усвідомити навколишній світ і дослідити його. Казка розвиває фантазію і будить творчі здібності.

Коли дитина б´є маму

У різні моменти розвитку і зростання дитина півтора - трьох із половиною років починає перевіряти межі дозволеного, зокрема таким способом: б´є, щипає, кусає, смикає за волосся маму, тата, бабусю. Як правило, в цьому віці події розгортаються в колі сім´ї і ще не поширюються на інших дітей.