Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Речі, які знадобляться вагітній

Речі, які знадобляться вагітній
 

Будучи в цікавому положенні, молода мама вже розуміє свій новий статус. Багато що в її житті змінилося, а як багато ще зміниться! Можливо, ви планували свою вагітність заздалегідь, а може, все самою собою вийшло... У будь-якому випадку, ви - майбутня матуся, і повинні пишатися тим, що під вашим серцем б'ється ще одне сердечко.


Щоб ваша вагітність добре протікала, необхідно стежити за своїм здоров'ям, відвідувати лікаря, що спостерігає вашу вагітність, здавати вчасно всі необхідні аналізи і проходити медогляд. Ви повинні робити все для того, щоб цей незрівняний час протікав комфортно і для вас, і для малюка.

Так що ж потрібно майбутній матусі для того, щоб полегшити і спростити собі життя?

Взуття без підборів. Це по істині мудре рішення. Навіщо ризикувати своїм здоров'ям і здоров'ям малюка? Особливо це стосується зимового періоду, коли дуже небезпечно виходити на вулицю в ожеледь і снігопад.

Каблук також шкідливий тим, що він здатний зміщувати центр ваги. Це небезпечно, ви можете оступитися або навіть впасти. До того ж, у другому і особливо в третьому триместрі набрякають ноги, і багато вагітних купують взуття на розмір, а то й два розміри більше. І про які підбори тут може йти мова?

Так що, краще не пошкодувати грошей і придбати теплі чоботи або літні сандалики без каблука і платформи. У них ви будете почувати себе набагато зручніше. А якщо ви вважаєте покупку окремої пари взуття тільки на період вагітності марною тратою грошей, не варто про це переживати. Взуття можна купити по знижкам або взяти поносити у когось із родичів чи подруг. А придбавши навіть дорогу пару взуття (яку ви потім не збираєтеся носити), ви зможете перепродати її на будь-якій дошці оголошень, і купити собі або дитині іншу обновочку.

Зручна сумочка. Не варто купувати або носити величезні сумки. Так, вони місткі, але половина речей, які зберігаються в сумочці, виявляються просто непотрібними. Навіть якщо у вас є така велика сумка, намагайтеся класти в неї тільки найнеобхідніші і дійсно потрібні вам речі.

Бандаж просто необхідний під час вагітності! Животик росте, і вся його тяжкість позначається на попереку. Вас мучать болі в області попереку і внизу живота? Бандаж підтримує ваш животик, полегшуючи біль, тому він - справжній друг і рятівник. Також бандаж відмінно згодиться після пологів: він стягує обвислий живіт і допомагає йому, таким чином, швидше втягнутися і стати колишнім, як до вагітності.

Фітбол - відмінний спортивний м'ячик. Він стане в нагоді і під час вагітності, і після пологів. Він підходить для гімнастики для вагітних, на ньому можна стрибати, щоб полегшити біль і зняти навантаження зі спини і живота. Також таке стрибання корисне для м'язів, багато акушерів в пологовому залі радять стрибати на цьому м'ячику під час сутичок.

А після пологів можна застосовувати його для зарядки, фітнесу, гімнастики. Існує безліч вправ по зміцненню м'язів і для того, щоб позбутися від докучливих пари сантиметрів... також малюк, який підросте і зміцніє, незабаром полюбить цей тренажер. Він може на ньому стрибати і робити зарядку. Звичайно, це – необов'язкова покупка, але дуже практична і цікава.

Судочки або контейнери для продуктів - це відмінне придбання. Зараз розповім, чому. Вони герметично закриваються, тому продукти, що зберігаються в них, довше зберігають свою свіжість і смак. Якщо до декретної відпустки ви ходите на роботу, харчуватися в їдальнях або фаст-фудах – це не дуже добра ідея. Краще брати з собою в такий контейнер домашню їжу: салати, пюре, кашку, гарнір. Якщо у вас в офісі є мікрохвильовка, то ви можете розігріти собі обід прямо в контейнері, і поїсти гарячого.

А коли з'явиться малюк, ви можете брати йому їжу з собою і не боятися, що він залишиться голодним. Так зручно ходити в парк, на прогулянку, навіть в гості і у справах.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як спілкуватися з ще не народженим малюком

Спілкування з малюком у животі дає йому можливість відчути себе потрібним і бажаним. Цей маленький клубочок чує звуки і голоси, бачить світло і бачить ніч, відчуває теплі татові руки і ніжні мамині дотики. Дитина вже в утробі багато відчуває, з 18 дня від зачаття у неї вже б'ється сердечко, розвивається її маленький організм.

У Вас буде двійня. Цей божевільний перший рік

Кого ці слова, сказані на УЗД на дванадцятому тижні вагітності, не приводили в шок? Якщо не в шок, то, по найменшій мірі, в ступор - то вже точно. Відразу навалюється маса питань і проблем. Як на це відреагують чоловік і рідні? Як буде протікати вагітність і пологи? Чи зумію я виносити і доносити? Як планувати бюджет на двох, де брати речі, коляску? Як взагалі з ними справлятися? Добре, якщо є кому прийти на допомогу, а якщо ні ...

Здоров´я майбутньої мами

У кожної жінки - свій ритм життя. Хтось любить спокійно полежати на дивані, хтось звик до значних фізичних навантажень, не уявляючи собі життя без регулярних занять у спортзалі. І ось настав момент, коли жінка дізнається, що у неї скоро народиться малюк.

Календар вагітності: двадцятий тиждень вагітності

Плід

Зараз ваша дитина вже досягла 25 см і важить 320 гр. Тепер процес зростання вашого маляти прискорюється с кожним днем.