Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підготуватися до дієти

Готуймося правильно!

Сідати на дієту треба тоді, коли ви абсолютно здорові. Ви скажете: абсолютно здорових людей не буває, а якщо і бувають, то один з мільйона (і навряд чи вони потребують дієт:). Це точно, майже у всіх у нас можна знайти ті або інші болячки. Тому уточню попередню фразу: сідати на дієту для схуднення треба тоді, коли ви не хворі на жодне гостре захворювання; коли ваші старі і звичні хронічні захворювання не у фазі загострення; якщо у вас за останній час не знайшли якихось нових хронічних захворювань.

Нарешті, якщо при хронічних хворобах, що ви маєте, сидіти на дієті для схудненя не протипоказано вашим лікарем.

Входити в дієту треба плавно. За декілька днів до початку дієти починайте поступово зменшувати кількість і калорійність їжі, особливо тих продуктів, які вибрана вами дієта відносить до особливо шкідливих. У жодному випадку не дозволяйте собі діяти за принципом: ну ось сьогодні відірвуся по повній (тобто наїмся до відвала), а із завтрашнього дня почну нове життя (тобто дієту). Ні до чого хорошому це не призведе... Ну і, само собою зрозуміло, ваша їжа в ці підготовчі дні повинна повністю відповідати базовим принципам здорового харчування. Яких, утім, треба дотримуватися не тільки готуючись до дієти, а завжди й усюди. У тому числі й під час дієти, якщо, звичайно, вибрана вами дієта взагалі дозволяє їх виконувати - деякі з дієт для схуднення, базовим принципам здорового живлення протиречать у корені. (Хоча - гарненько подумайте - а чи варто взагалі сідати на таку дієту?)

До дієти треба бути готовим морально. Будь-яке самообмеження, будь-яка відмова від того, що вам подобається - це серйозне випробування. А у випадку з дієтою часто супроводжується ще і відчуттям голоду. І щоб через таке випробування благополучно пройти, треба чітко знати, чого ви хочете досягти, розуміти, що без труднощів цього добитися неможливо. І уявляти собі, заради чого ви ці труднощі на себе звалили. Перед початком дієти ви повинні по-справжньому хотіти схуднути і повинні бути упевнені, що вам це вдасться.

Уявіть, якою стрункою і симпатичною ви станете після дієти! Радійте цьому, радійте тому, що скоро ви перетворитеся і ловитимете на собі захоплені погляди представників протилежної статі й заздрісні - колег. Починайте перший день дієти з цим відчуттям радості і зберігайте його до кінця дієти!


(За матеріалами Best-diet.ru)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас