Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Оригінальні способи фарбування пасхальних яєць

Оригінальні способи фарбування пасхальних яєць
 

Свято Великодня, як і будь-яке інше свято, вимагає підготовки, певних витрат грошей, сил і часу. Дуже хочеться, щоб святковий стіл ломився від усіляких смачних страв, а ваші гості і домашні були в захваті від всієї тієї смакоти, яку ви приготували. На Великдень прийнято ставити традиційні страви – фарбовані яйця, паски, а також всілякі м'ясні страви, які не можна було їсти під час Великого посту.


Багато господинь печуть пироги, готують салати, холодець, домашню буженину. І, звичайно ж, заздалегідь беруться за декорування пасхальних яєць. Адже кожна з нас хоче, щоб друзі і домочадці оцінили наші старання, майстерність і творчий підхід! Ще не придумали, як декорувати яйця на Великдень 2013? Пропонуємо вам кілька оригінальних способів фарбування яєць.

 

За допомогою краваток. Цей оригінальний спосіб не вимагає особливого уміння. Важливо тільки мати бажання і пару шовкових краваток. Якщо таких немає, їх можна замінити барвистою шовковою тканиною. Слід обмотати яйце, зв'язати його нитками і варити в киплячій воді близько 15 хвилин.



Старий добрий спосіб. Раніше яйця фарбували за допомогою натуральних продуктів. Це цибуля, буряк, бузина. Найчастіше наші бабусі і мами використовували цибулеве лушпиння. У ньому і варили яйця. Причому відтінок міг бути різним: від світло-бежевого до темно-коричневого. Це залежить від часу кипіння. А якщо використовувати лушпиння червоної цибулі, то колір може вийти навіть фіолетовий. Перевага такого фарбування яєць полягає в тому, що в них немає хімії і вони нешкідливі.



Оригінальний колір з натурального інгредієнта. Мова піде про натуральні барвники. Якщо ви хочете, щоб великодні яйця були красивого синього кольору, використовуйте качан фіолетової капусти. Для цього потрібно качан капусти проварити протягом півгодини, потім додати у воду 4 столові ложки солі і 4 столові ложки оцту. Тепер додати яйця і проварити їх необхідний час.

Також хорошими природними і натуральними барвниками вважаються журавлина, суха чорниця, кава, куркума. Куркума дає соковитий, яскравий жовтий колір. Чорниця - чорний, а кава або журавлина - всілякі відтінки коричневого кольору.



У плямочку. Яйця можна пофарбувати за допомогою харчових або натуральних барвників. Яйця повинні бути однотонні. Потім за допомогою ластику на кінці олівця і гуашевих або акрилових фарб можна зробити цятки різного кольору. Для цього потрібно попередньо приготувати гуаш, і вмочати ластик олівця в фарбу і ставити крапки на яйці. Таких точок може бути багато, і вони можуть бути різного кольору.



За допомогою трафаретів. У якості трафаретів можуть виступати листя дерев, квіти. Щоб яйця забарвлювалися з відбитком малюнка від трафарету, їх потрібно загорнути разом з щільно прикладеним трафаретом в панчоху, добре його затягнувши і обмотавши з протилежного боку ниткою. Можна використовувати як різні рослини, так і спеціально вирізані з картону або целофану фігурки. До того ж, рослини здатні трохи зафарбувати яйця, що може додати їм ще більшої оригінальності.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас