Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як мамі спланувати свій час

Як мамі спланувати свій час

І ось настав довгоочікуваний час - твій малюк з'явився на світ! Це, безумовно, величезне щастя, але й величезні клопоти теж. Коли з'являється малюк, здається, що твій час більше тобі не належить, і ти нічого не встигаєш. Як же тепер все встигнути? Як спланувати свій час?


Планування

Отже, ми не стверджуємо, що всі люди однакові, але як не крути, спільне у нас є. У всіх нас є 24 години, є голова, руки і ноги, значить, ми можемо навчитися раціонально розподіляти свій час. Деякі люди володіють цим даром з народження, іншим же потрібно багато і довго вчитися. Можливо, доведеться повністю переробити своє життя. Але це потрібно для того, щоб навчитися:

- розвиватися,

- досягати чогось,

- мріяти і реалізовувати мрії,

- використовувати кожен момент свого життя.

Звучить надто амбіційно, чи не так? Можливо, але повір, все це потрібно, щоб відчувати себе добре, щоб пишатися собою і бути впевненою, що можеш подбати не тільки про себе, а й про свого малюка. Здорова, впевнена в собі мама просто необхідна дитині з самого народження.

Як себе привчити?

Проведені дослідження довели, що звичка у будь-якої людини формується за 21 день. Тобто найбільше напруження припадає саме на перші три тижні, далі буде легше. Таким чином, все, що потрібно зробити для початку, це планувати кожен свій день і намагатися слідувати плану. Почнемо:

- склади спочатку список всього, що ти хотіла б зробити в найближчий рік;

- потім розбий цей список по місяцях, потім по тижнях;

- подивися, які цілі довгострокові, які короткострокові, і що ти можеш зробити, щоб наблизитися до них;

- далі зроби перший крок назустріч меті. Продумай свій перший день, нехай це буде завтрашній день;

- напиши посильний план і всіма силами намагайся його дотримуватися;

- обов'язково в кінці дня приділи собі хвилинку спокою, хвилинку вільного часу, щоб порадіти за себе, і похвалити за виконану програму.

Мотивація

І ще раз хотілося б нагадати, що всі ці зусилля не матимуть сенсу без достатньої мотивації. Тому, якщо буде зовсім важко, згадай, що ти намагаєшся не стільки для себе, скільки для своєї дитини. Сильна, здорова, впевнена в собі, красива й успішна мама - ось той образ, до якого варто прагнути! Пам'ятай, що важко буває тільки спочатку. Зате потім, побачивши перші плоди своїх старань, ти будеш пишатися собою як ніколи.

За матеріалами mama.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як зробити планшетний комп´ютер більш безпечним для дитини

В ідеальному світі наші дітки не гралися б з планшетами, а гуляли б на вулиці, граючи в активні ігри з іншими дітьми. Але ми живемо у час великого технологічного прогресу, коли діти спілкуються з цифровою технікою на «ти», розуміючи і цікавлячись нею ще сильніше за дорослих. Планшетні комп'ютери зараз є, мабуть, найцікавішою іграшкою для дитини дошкільного та шкільного віку. І якщо у вас вдома є такий, то повністю захистити дитину від нього не вдасться. Але ви можете зробити цей цифровий пристрій більш безпечним для малюка, і ми допоможемо вам у цьому.

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків

Ні для кого не секрет, що зараз народити і виростити дитину – задоволення не з дешевих. Всі ми хочемо, щоб наші дітки ні в чому не мали потреби, але далеко не у всіх молодих батьків є можливість купувати все необхідне малюкові, не замислюючись про витрати. І для більшості молодих сімей ця нова стаття витрат (на все, що необхідно малюкові) просто непомірна. Наші поради допоможуть вам грамотніше планувати сімейний бюджет і розпоряджатися грошима, які у вас є.

Як правильно облаштувати дитячу спальню?

Цим питанням задаються всі майбутні батьки в очікуванні маленького дива. Дитяча – це не просто місце, де малюк спатиме, це місце, де малюк буде проводити основну масу свого часу, саме тому дитяча спальня повинна бути максимально комфортна для нього.

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.