Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як займатися влітку з дітьми раннього віку (0-3 років)

Як займатися влітку з дітьми раннього віку (0-3 років)
 

Літо - чудова пора року. Все цвіте, плодоносить, повно свіжих фруктів і овочів. Літо - це довгоочікуваний відпочинок на березі моря, річки, життєрадісний і щасливий малюк поруч! Ну що ще потрібно для щастя?


Турботливі мами малюків цікавляться, чи потрібно займатися влітку з дітьми, і яким чином? Адже кожній матусі хочеться, щоб малюк вже з пелюшок був розумним, уважним, повністю розвиненою і творчою людиною.

Про новонароджених можна сказати лише одне - це турбота про малюка і догляд за ним. Ставтеся до немовляти дбайливо, розмовляйте з ним завжди, навіть тоді, коли ви втомлюєтеся. Говоріть йому все, що бачите і знаєте. Не переставайте співати колискові і розповідати дитячі віршики. Можливо, це вам здасться марним проведенням часу, але голос матері на даному віковому етапі - наймиліший голос на світі! Він може заспокоїти малюка і заколисати.

Показуйте дитині іграшки, брязкальця, прикріпіть до ліжечка дитячий мобіль. Немовля вже може розглядати деякі предмети, стежити за ними і утримувати на них свій погляд. Музичні іграшки, які рухаються, дуже бавлять малюка, адже він проявляє інтерес до всього нового.

Поки тепла погода, гуляйте з малюком в парку, у дворі, на природі. Тільки обов'язково стежте за тим, щоб дитина не перегрівалася, і намагайтеся не виходити на вулицю під час спеки - з 12 до 16 години.

Для більш старших діток заняття інші. Але це зовсім не заняття, оскільки займатися варто у грі, так дитині набагато простіше сприймати інформацію. Малюкові вже можна давати м'які іграшки, показувати, де які тварини, хто як говорить, хто де живе. Можете зводити дитину в парк, показати які там ростуть квіти. Їй все цікаво, вона тягнеться до всього нового, до навколишнього світу.

Влітку з дітьми можна грати в басейні. Попередньо купіть іграшки-піщалки. Це може бути качка з каченятами або курка з курчатами. Розкажіть, де мама, а де дітки. Також можна набрати водички в тазик, і запропонувати дитині пограти в риболовлю. Якщо малюкові орудувати вудкою важко, запропонуйте сачок. З його допомогою улов дуже швидко опиниться у вас в ведерці.

Діток до трьох років можна знайомити з овочами та фруктами, граючи з ними в магазин, та й навіть просто роблячи покупки на ринку або в супермаркеті. Також можна навчати дитину рахунку: скільки купили огірків або помідор, скільки потрібно морквин. Такі заняття вважаються більш продуктивними, ніж заняття за партою.

У діток такого ніжного віку розвивається мова і дрібна моторика. Тому ваші заняття повинні розвивати саме ці вміння. Благо, що влітку у вас є море можливостей займатися з дитиною: грати в м'яч, лова, з'їжджати з гірки, кататися на гойдалці, будувати пасочки і рити тунелі в пісочниці. Все це вважається чудовими заняттями для дитини такого віку, які сприяють розвитку мови, уваги і дрібної моторики.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків

Ні для кого не секрет, що зараз народити і виростити дитину – задоволення не з дешевих. Всі ми хочемо, щоб наші дітки ні в чому не мали потреби, але далеко не у всіх молодих батьків є можливість купувати все необхідне малюкові, не замислюючись про витрати. І для більшості молодих сімей ця нова стаття витрат (на все, що необхідно малюкові) просто непомірна. Наші поради допоможуть вам грамотніше планувати сімейний бюджет і розпоряджатися грошима, які у вас є.

Як правильно облаштувати дитячу спальню?

Цим питанням задаються всі майбутні батьки в очікуванні маленького дива. Дитяча – це не просто місце, де малюк спатиме, це місце, де малюк буде проводити основну масу свого часу, саме тому дитяча спальня повинна бути максимально комфортна для нього.

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.

Яким має бути дитячий одяг на літо

Більшу частину свого часу влітку діти проводять на відкритому повітрі: у дворі, на річці, на вулиці з дітворою, на морському березі. Діти люблять грати в різні ігри та багато рухаються. Вони і так довго чекали тієї пори, коли можна буде погрітися під довгоочікуваним сонечком, зустріти старих друзів і побігати разом з ними.