Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Яким має бути дитячий одяг на літо

Яким має бути дитячий одяг на літо
 

Більшу частину свого часу влітку діти проводять на відкритому повітрі: у дворі, на річці, на вулиці з дітворою, на морському березі. Діти люблять грати в різні ігри та багато рухаються. Вони і так довго чекали тієї пори, коли можна буде погрітися під довгоочікуваним сонечком, зустріти старих друзів і побігати разом з ними.


У цей жаркий період дітям потрібен легкий одяг з натуральних тканин (льон, бавовна). У таку спеку тіло повинно дихати, пропускати повітря, інакше недалеко до теплового або сонячного удару.

Хлопчикам припадуть до душі короткі шорти, легкі штанці та майки або футболки з натуральних тканин. Ніякої синтетики! Дівчаткам можна підібрати гарні платтячка, сарафани, лосини, туніки і шортики. Не забувайте і про головний убір, який захищає від сонця: кепка, панама, бандана. Бажано, щоб головний убір був з широкими полями.

Дитячий одяг має бути красивим, щоб виховувати у дитини смак. Він повинен підходити за віком, бути якісним і практичним, щоб його часто можна було прати. Особливо це стосується літнього періоду, адже діти завжди брудняться. Для літа підійде одяг з легких натуральних тканин простого покрою. Багато діток люблять яскраві кольори, з красивим забарвленням і яскравим малюнком.

Також одяг має гармоніювати із зовнішністю малюка і його віком. Підбираючи одяг дитині, подумайте про те, що він повинен не тільки подобатися вам, але і прикрашати дитину. Адже буває і так, що дитині не йде певний фасон або колір. Все ж таки і дітки - хоч і маленькі, але модники, і люблять добре одягатися. А по-справжньому гарна річ здатна перетворити дитину і стати її улюбленою.

Влітку в спекотну погоду деякі діти абсолютно не хочуть одягатися. Все залежить від того, де дитина перебуває. Якщо ви живете в приватному секторі, то дитина може бігати весь день в одних трусиках. Їй свіже повітря й сонечко не нашкодять, а тільки підуть на користь. Однак стежте, щоб дитяча голова була прикрита головним убором. І щоб на відкритому сонці в обід малюк знаходився якомога рідше.

Якщо у вас грудничок - йому також не потрібно багато одягу. Коли дуже жарко, дитина пітніє, у неї з'являється висип на тілі (пітниця), і їй так само важко переносити спеку, як і вам. Легенький комбінезончик або боді з коротким рукавом - це те, що потрібно. Не треба надягати теплі шкарпетки в спеку або одягати крихітку, як капусту. Але і переохолоджувати немовляту не можна. Повітряні ванни хоч і гарні, але все має бути в міру!

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як зробити планшетний комп´ютер більш безпечним для дитини

В ідеальному світі наші дітки не гралися б з планшетами, а гуляли б на вулиці, граючи в активні ігри з іншими дітьми. Але ми живемо у час великого технологічного прогресу, коли діти спілкуються з цифровою технікою на «ти», розуміючи і цікавлячись нею ще сильніше за дорослих. Планшетні комп'ютери зараз є, мабуть, найцікавішою іграшкою для дитини дошкільного та шкільного віку. І якщо у вас вдома є такий, то повністю захистити дитину від нього не вдасться. Але ви можете зробити цей цифровий пристрій більш безпечним для малюка, і ми допоможемо вам у цьому.

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків

Ні для кого не секрет, що зараз народити і виростити дитину – задоволення не з дешевих. Всі ми хочемо, щоб наші дітки ні в чому не мали потреби, але далеко не у всіх молодих батьків є можливість купувати все необхідне малюкові, не замислюючись про витрати. І для більшості молодих сімей ця нова стаття витрат (на все, що необхідно малюкові) просто непомірна. Наші поради допоможуть вам грамотніше планувати сімейний бюджет і розпоряджатися грошима, які у вас є.

Як правильно облаштувати дитячу спальню?

Цим питанням задаються всі майбутні батьки в очікуванні маленького дива. Дитяча – це не просто місце, де малюк спатиме, це місце, де малюк буде проводити основну масу свого часу, саме тому дитяча спальня повинна бути максимально комфортна для нього.

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.