Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас
 

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.


Так, час денного сну важливий не тільки для дитини, але і для вас. А щоб цей час можна було використати з максимальною користю, вам потрібно втомити свою дитину, щоб вона міцно спала весь необхідний час. Експерти погоджуються, що малюк спить міцніше, якщо втомиться за першу половину дня. А так як кожна дитина по-різному енергійна, вам потрібно скласти персональний графік для крихітки.

Кращий спосіб втомити дитину до обіду - це знайти ідеальний баланс між фізичною активністю, прогулянками на свіжому повітрі і психічним збудженням. Все це в сумі через деякий час зробить малюка сонним. Другорядними факторами, що впливають на денний сон дитини, є наявність інших дітей в будинку і те, скільки малюк спав вночі.

Починаючи свій день, займіть малюка розумовою чи творчою діяльністю. Коли він поснідає, запропонуйте йому пограти розвиваючими іграшками, помалювати, щось змайструвати і т.д. Внесіть в ці розваги і навчальні елементи, так як ранок - ідеальний час для мозкової активності. Вивчайте по одній букві на тиждень і підкріплюйте знання іграми з використанням цієї букви - це цікаво і корисно!

Після розумової активності обов'язково займіться і фізичною. Малюк може пограти в активні ігри зі старшими дітьми, ви можете відправити його в яку-небудь ранкову групу, де його займуть веселими іграми, або відвести в спортивну секцію для найменших.

Після активних ігор ваша дитина напевно зголодніє. Дайте їй перекусити і дозвольте після цього гратися своїми улюбленими іграшками так, як вона хоче. Так вона відчує свободу і розвиватиме свою самостійність, а також особисті інтереси та захоплення. Інакше у дитини складеться враження, що її постійно контролюють.

З наближенням обіднього часу постарайтеся відвести дитину на прогулянку. Будь то ігри у дворі, прогулянка до знайомих, які живуть недалеко, похід в парк або на дитячий майданчик - всього 30 хвилин допоможуть дитині отримати необхідну дозу сонечка, яка є важливою для здорового сну малюка. Повернувшись додому, помийте ручки, пообідайте і лягайте читати книжку. Ви помітите, що ваш малюк сам вже сонний, і засинає набагато швидше і без жодних клопотів.

Пам'ятайте! Не варто давати дітям солодкі перекуси і напої, так як вони можуть призвести до підвищеної збудливості малюка, через що він також буде проблематично засинати.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитина не любить коляску: що робити?

Багато молодих матусь люблять гуляти з малюком – це одночасно і корисне фізичне навантаження, і відпочинок. Але що, якщо дитина не любить коляску і просто шаленіє, коли знаходиться в ній?

Розвиток дитини по тижнях: двадцять другий тиждень

Дитина

З кожним тижнем ваш малюк все сильніше проявляє свою особистість. Він все більш явно показує, що йому подобається, а що – ні, у нього вже є улюблена іграшка і місце в будинку. Також ви могли помітити, що ваша дитина сором'язлива чи розкута, смілива чи ляклива, галаслива чи тихоня.

Як зробити планшетний комп´ютер більш безпечним для дитини

В ідеальному світі наші дітки не гралися б з планшетами, а гуляли б на вулиці, граючи в активні ігри з іншими дітьми. Але ми живемо у час великого технологічного прогресу, коли діти спілкуються з цифровою технікою на «ти», розуміючи і цікавлячись нею ще сильніше за дорослих. Планшетні комп'ютери зараз є, мабуть, найцікавішою іграшкою для дитини дошкільного та шкільного віку. І якщо у вас вдома є такий, то повністю захистити дитину від нього не вдасться. Але ви можете зробити цей цифровий пристрій більш безпечним для малюка, і ми допоможемо вам у цьому.

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків

Ні для кого не секрет, що зараз народити і виростити дитину – задоволення не з дешевих. Всі ми хочемо, щоб наші дітки ні в чому не мали потреби, але далеко не у всіх молодих батьків є можливість купувати все необхідне малюкові, не замислюючись про витрати. І для більшості молодих сімей ця нова стаття витрат (на все, що необхідно малюкові) просто непомірна. Наші поради допоможуть вам грамотніше планувати сімейний бюджет і розпоряджатися грошима, які у вас є.