Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно доглядати за постільною білизною

Як правильно доглядати за постільною білизною
 

Як правило, хороший і якісний комплект постільної білизни коштує недешево. Тому постільна білизна - не та покупка, яку ми готові здійснювати часто. Вибираючи чергову постіль, ми хочемо, щоб вона прослужила якомога довше. Саме тому так важливо доглядати за домашнім текстилем правильно. Ми розповімо вам, як доглядати за постільною білизною, щоб вона якомога довше протрималася у вашому будинку і радувала око.

Як прати постільну білизну

• Якщо на постільній білизні немає серйозних забруднень, не треба прати її в дуже гарячій воді. Дотримуйтесь інструкцій, зазначених на упаковці. Якщо ж ви перете просту бавовняну білизну, оптимальною температурою для прання є 40 градусів Цельсія.

• Якщо ви змінюєте постільну білизна часто (не рідше разу на тиждень), можете прати її і на делікатному режимі - адже вона не встигла сильно забруднитися.

• Використовуйте менше порошку, ніж зазвичай. Як правило, для постільної білизни вистачає і половини звичайної кількості прального порошку. Та й виполоскується він тоді краще.

• Намагайтеся по можливості не користуватися відбілювачами і відбілюючими порошками, так як вони руйнують волокна тканини і можуть знебарвлювати малюнок.

Як сушити постільну білизну

• Сушіть білизну тільки до тих пір, поки вона не висохне, потім відразу складіть, щоб уникнути жорстких складок.

• Якщо ви гладите постільну білизну, то краще робити це, поки вона ще трохи волога - так прасування потребуватиме менше часу і зусиль.

• Якщо сушите білизну на балконі, також намагайтеся відразу її зняти, як тільки вона висохне. Інакше від сонця малюнок на тканині може повигоряти. Як правило, на одне ліжко у вас має бути хоча б три комплекти постільної білизни: один на ліжку, один у пранні, один в шафі. Міняти постільну білизну рекомендується раз на тиждень, або частіше в умовах спеки або підвищеної вологості.

Догляд за наволочками

• Якщо ви знайшли наволочки, які вам подобаються, купуйте їх з запасом (більше, ніж інших предметів постільної білизни). Адже, як правило, наволочки зношуються швидше за простирадла і підковдри.

• Навіть якщо ви не гладите постільну білизна, намагайтеся гладити наволочки - це додасть відчуття чистоти і затишку у ліжку, а також охайний зовнішній вигляд, коли постіль заправлена.

• Наволочки потрібно міняти пару раз на тиждень або частіше в умовах спеки або підвищеної вологості.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас