Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як користуватися косметикою під час вагітності

Як користуватися косметикою під час вагітності
 

Вагітність - не привід виглядати погано. Навпаки, ви повинні показати себе світу у всій красі. Однак під час вагітності варто дуже уважно ставитися до вибору косметики, і наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір на користь своєї краси.


1. Накладайте мінімум основи. Під час вагітності шкіра стає дуже чутливою. Відмовившись від тональних кремів і пудр, ви уникнете забивання пір.

Користуйтеся зволожуючими засобами з натуральних інгредієнтів хоча б два рази на день, щоб ваша шкіра була гладкою і виглядала свіжо. Важливо також пам'ятати про те, що під час вагітності шкіра більш схильна до алергій, тому користуйтеся вже випробуваною косметикою, яка точно вам підходить.

Будьте обережні з косметикою домашнього приготування, так як вона набагато частіше викликає аллергічні реакції.

2. Підкресліть очі. Під час вагітності рекомендується не зловживати косметикою. Тому зробіть упор на натуральний макіяж, підкреслюючи очі лише тушшю і підводкою.

3. Наносьте бальзам для губ на помаду. Як правило, майбутні мами часто перекушують, через що жодна помада не втримається на ваших губах довго. Нафарбувавши губи помадою, почекайте, поки вона висохне, а потім нанесіть зверху бальзам для губ. Він зробить макіяж губ стійкішим, і вам не доведеться постійно підфарбовувати губи. Це важливо, тому що багато косметики може погано на вас відобразитися, та й з'їдати помади ви будете набагато менше.

4. Користуйтеся духами зі свіжим ароматом. Так як ваш нюх, швидше за все, загострився, віддайте зараз перевагу натуральним і свіжим ароматам. Також хорошою альтернативою туалетній воді стане лосьйон для тіла.

5. Робіть манікюр. Вагітність впливає на нігті так само негативно, як і на волосся, зуби, кістки. Ось чому в цей період рекомендується постійно доглядати за нігтями, використовуючи засоби для їх зміцнення, що містять кальцій. А щоб нігті не тріскалися і не кришилися, регулярно робіть ванночки з морською сіллю.

Догляд за шкірою обличчя

Більшість вагітних жінок страждає від пігментних плям. Щоб впоратися з ними, рідше бувайте на сонці і використовуйте спеціальні відбілюючі продукти, призначені для вагітних. Тільки переконайтеся, що вибраний вами відбілюючий засіб можна використовувати майбутній мамі.

Догляд за тілом

Боротися з целюлітом під час вагітності марно, оскільки ваш організм страждає від гормональних змін, і жирок все одно з'явиться.

Замість масла для тіла використовуйте молочко - воно допоможе впоратися з розтяжками. Також обов'язково робіть масажі і користуйтеся засобами, що запобігають появі розстяжок. Зараз продається багато засобів, якими рекомендується користуватися вже з третього місяця вагітності. Але купуйте тільки високоякісну продукцію.

Автор: Анна Сальнікова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас