Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підготувати чоловіка до пологів

Як підготувати чоловіка до пологів
 

По мірі протікання вашої вагітності, вам доведеться не тільки вибирати ім'я дитині і купувати все необхідне придане, а й готувати себе і свого чоловіка до пологів. Щоб підготувати чоловіка до пологів, вам потрібно розповісти йому, чого очікувати під час пологів, а також визначити його роль у підготовці та участі у народженні дитини. Попросіть свого чоловіка почитати книги про вагітність і пологи, походити з вами на заняття для вагітних... Зробіть все можливе, щоб ваш чоловік був максимально готовий до пологів, коли у вас почнуться перейми. А ми розповімо вам, як це зробити.


1. Попросіть свого чоловіка дізнатися більше про народження дитини

• Пошукайте хороші книги і сайти про вагітність, можете запитати поради у тих, хто вже стали батьками. Можна також запитати в групі для вагітних, які навчальні матеріали вони рекомендують. А коли ви виберете літературу для себе, попросіть чоловіка її прочитати теж. Якщо ж у нього немає на це часу, читайте йому найважливішу інформацію вголос - так він запам'ятає те, що дійсно буде важливо.

• Наполягайте на тому, щоб ваш чоловік ходив на заняття для вагітних разом з вами. Такі заняття відіграють ключову роль в розумінні того, що відбувається з вашим тілом до, під час і після народження дитини. Тут ви обидва отримаєте всі необхідні знання, і будете почувати себе впевнено під час пологів. А чоловік зрозуміє, що ваші емоції можуть змінюватись під час пологів, і це нормально.

• Подивіться відео пологів, яке порекомендують вам на курсах. І хоч чоловіки часто чинять опір цьому, саме в таких відео стає зрозуміло, чого саме чекати від пологів, і як чоловік може допомогти вам зняти сресс і полегшити біль.

2. Обговоріть свої очікування від пологів. Вам з чоловіком дуже важливо говорити про те, якими бачить пологи кожен з вас. Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на природних пологах, а ваш чоловік вважає це небезпечним, вам потрібно все обговорити і прийти до рішення, яке влаштує вас обох.

• Попросіть чоловіка говорити про все, що його цікавить і турбує, з вашим лікарем або фахівцем на курсах для вагітних. Таким чином, він зможе задати будь-які питання, поділитися будь-якими переживаннями і отримати професійну консультацію.

• Складіть план пологів разом з чоловіком. Таким чином, ви прийдете до одного спільного рішення, яке влаштовує вас обох, і ви обидва будете готові, коли пологи почнуться.

• Складаючи план пологів, продумайте і запасні варіанти - ваші дії на випадок, якщо щось піде не за планом. Це може бути складно, але вам потрібно обговорити всі форс-мажори, які можуть з вами статись, включаючи і ускладнення під час пологів.

3. Поважайте його почуття і традиції.

• Ваш чоловік може відчувати невпевненість, і навіть страх перед пологами, так як нікому не подобається бачити свою другу половинку страждаючою від болю. Багато чоловіків намагаються компенсувати це турботою і підтримкою в вашому спільному житті. Але у них не завжди виходить так само поводитися під час пологів. Скажіть йому, що це нормально, що він не зможе вам нічим допомогти і позбавити від болю, і будьте уважні не тільки до своїх, а й до його емоцій.

• Якщо ваш чоловік не може перебувати у ваших ніг під час пологів, або навіть в пологовій кімнаті (будь то через власні переживання, релігію чи традиції), поважайте це. Попросіть його бути присутнім на пологах до тих пір, поки він почуватиметься комфортно. Тому що панікуючий чи переляканий чоловік все одно не зможе полегшити ваші пологи.

4. Обговоріть можливість присутності іншого партнера на пологах. Якщо важ чоловік не зможе підтримувати вас протягом всієї родової діяльності, пошукайте запасну людину, яка підмінить його. Це може бути фахівець у даній галузі, а також хтось з ваших родичів або подруг. Це має бути людина, з якою вам буде спокійно і комфортно.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

У Вас буде двійня. Цей божевільний перший рік

Кого ці слова, сказані на УЗД на дванадцятому тижні вагітності, не приводили в шок? Якщо не в шок, то, по найменшій мірі, в ступор - то вже точно. Відразу навалюється маса питань і проблем. Як на це відреагують чоловік і рідні? Як буде протікати вагітність і пологи? Чи зумію я виносити і доносити? Як планувати бюджет на двох, де брати речі, коляску? Як взагалі з ними справлятися? Добре, якщо є кому прийти на допомогу, а якщо ні ...

Здоров´я майбутньої мами

У кожної жінки - свій ритм життя. Хтось любить спокійно полежати на дивані, хтось звик до значних фізичних навантажень, не уявляючи собі життя без регулярних занять у спортзалі. І ось настав момент, коли жінка дізнається, що у неї скоро народиться малюк.

Календар вагітності: двадцятий тиждень вагітності

Плід

Зараз ваша дитина вже досягла 25 см і важить 320 гр. Тепер процес зростання вашого маляти прискорюється с кожним днем.

Вагітна? Бережи вуха і нерви

5 порад про те, що краще «пропускати повз вуха» під час вагітності. Розмови, поради, прикмети супроводжують вагітну жінку завжди і скрізь: у гостях у майбутньої бабусі і на вечірці у подруги, в переповненому автобусі і на ринку, у жіночій консультації і в магазині товарів для дітей. Мабуть, це єдиний стан, коли ніхто з навколишніх людей, у тому числі і абсолютно незнайомих, не може залишитися байдужим до вас. Все б добре, тільки дуже набридає. Дратує. Нервує. А в цікавому положенні нервувати, як відомо, не варто. Тому мені сьогодні хочеться повідати щасливим пані вагітним про те, з чим вам неодмінно доведеться зіткнутися в недалекому майбутньому. «Супротивника треба знати в обличчя!», тим більше, якщо «супротивник» псує вам і малюкові настрій. Отже...