Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кухонний комбайн: плюси і мінуси

Кухонний комбайн: плюси і мінуси
 

Сьогодні існує безліч приладів-помічників, які значно полегшують життя сучасної домогосподарки. Це всілякі блендери, міксери, електротертки, м'ясорубки, мультиварки і, звичайно ж, кухонні комбайни. Але ось, наскільки необхідно тримати у себе все це кухонне начиння, і чи варто його замінити одним комбайном, давайте розберемося.



Всю масу сучасних домогосподарок можна розділити на два ворогуючі табори: перші виступають за те, що кухонний комбайн на кухні – це зручно, другі, навпаки, твердять, що це – зайва трата грошей, і користі від нього не так вже й багато. На захист кожної групи можна навести цілий ряд аргументів, а чию сторону прийняти, вирішувати вже кожній господині особисто.

До плюсів наявності кухонного комбайна можна віднести:

- Багатофункціональність – і це головне його достоїнство, він один здатний замінити цілий ряд приладів, займаючи при цьому набагато менше місця, ніж все те необхідне начиння;

- Висока потужність – потужність сучасних комбайнів досягає 700 Вт, і повірте, цього вистачить і на те, щоб перемолоти м'ясо, і на те, щоб порубати лід;

- Ергономічність – сучасні виробники стали особливу увагу приділяти дизайну і компактності цього досить громосткого кухонного приладу, так що тепер можна підібрати помічника під інтер'єр кухні;

- Його легше мити - після використання комбайн не потрібно розбирати на дрібні запчастини, щоб помити (на відміну від м'ясорубки) досить тільки помити чашу і насадку після використання.

Будемо чесними і розглянемо аргументи «проти» комбайнів:

- Потужність комбайна поступається потужності окремого приладу – так, сучасні комбайни мають достатню потужність двигуна, але жоден з них не зможе похвалитися потужністю в 1500 Вт і продуктивністю в 1,5 кг м'яса в хвилину, навідміну від м'ясорубки;
- До м'ясорубки в комплект можна придбати практично всі ті ж насадки, що і у комбайна;

- І все-таки кухонні комбайни досить громіздкі, і далеко не у кожної господині на кухні знайдеться досить об'ємна шафка, щоб його туди можна було прибрати.

Для того щоб визначитися, чи потрібен вам кухонний комбайн, або проста м'ясорубка і блендер, вам потрібно відповісти на одне просте запитання: що ви хочете отримати від приладу?

Для різноманітних м'ясних страв звичайно краще підійде м'ясорубка, а от для всіляких напоїв, пюре, овочів і випічки – звісно, кухонний комбайн. Але що б ви не вибрали, будь-який з приладів можна завжди доукомплектувати необхідними насадками в найближчому магазині в будь-який час.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас