Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перевернутий режим дня, або якщо дитина «переплутала день з ніччю» (частина 2)

Перевернутий режим дня, або якщо дитина «переплутала день з ніччю» (частина 2)
 

Що Ви можете зробити для того, аби допомогти малечі повернутися до звичного режиму дня? Основне завдання мами, яка займається ліквідацією «перевернутого» режиму дня свого чада – допомогти дитині максимально втомитися за день (як би це дивно і, можливо, для когось навіть жорстоко не звучало).



Дитина протягом дня має багато гуляти, активно гратися. Перед сном – купання, масаж, гімнастика, – все для того, щоб збільшити інтенсивність енергетичних витрат малюка. Ще одна запорука міцного сну - ситна і смачна вечеря. Якщо дитина вже скуштувала страви свого першого прикорму – запропонуйте перед сном щось із найбільш ситного в її раціоні (наприклад кашу). Це для того, аби вночі дитя не прокидалося через голод. Обов’язково підготуйте кімнату, в якій спатиме малюк: провітріть, зробіть вологе прибирання, включіть зволожувач повітря, адже в кімнаті із чистим, свіжим повітрям завжди легше заснути, і набагато приємніше спати (сон обов’язково буде міцнішим!).

Можливо, варто в «переломний день» (коли ми всіма силами повертатимемо «перевернутий» графік малюка в норму) ліквідувати один з денних відпочинків дитини (зазвичай у дитини першого року життя їх 3-4 на день). Звісно, готуйтесь до того, що малюк вередуватиме, проситиметься спати, можливо навіть доведеться його будити. І як би Вам не було прикро від цього – маєте пам’ятати причину вживання таких особливих заходів! Вам з чоловіком також потрібно спати, аби відновлювати свої сили, вони ж не безмежні! Цей день (чи кілька днів, дивлячись, на скільки дитина звикла жити за «перевернутим» режимом) буде важким і для Вас і для малюка, але він має принести полегшення на далі.

Надіємось, скориставшись нашими порадами, Ви дуже швидко повернете режим свого чада у звичне для сім’ї русло, і зможете, нарешті, виспатись! ;) Успіху!

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас