Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Процедуру оформлення допомоги при народженні дитини буде спрощено?

Процедуру оформлення допомоги при народженні дитини буде спрощено?
 

Нещодавно в парламенті був ухвалений закон, який значно спрощує процедуру оформлення допомоги при народженні дитини (за Законом «Про державну допомогу сім’ям із дітьми»). Останнє слово залишається за президентом, який має підписати даний закон.

У чому суть нового закону? Він значно спростить саму процедуру оформлення державної допомоги. Замість цілої купи довідок (аж шести!), батькам достатньо буде написати заяву (в довільній формі, де потрібно обов’язково вказати дані для реєстрації місця проживання дитини) до органу соціального захисту та праці, надати свідоцтво про народження дитини і свій паспорт (чи інший документ, що посвідчує особу). Решту документів органи соцзахисту зберуть самостійно, у порядку обміну інформацією між органами державної влади. Чинності цей закон обіцяє набути на початку цього рокку, за умови, що глава держави підпише його. На збір, розгляд документів, прийняття рішення та повідомлення про нього громадянам надається 15 днів (на розгляд документів – 10 днів і 5 днів на повідомлення громадян).

Ще одне нововведення: після прийняття даного закону батьки (чи опікуни дитини) зможуть отримувати допомогу за місцем народження дитини (а не за місцем реєстрації батьків, як відбувається сьогодні). Багато батьків зрадіють, напевне, таким новинам, адже поширеною є ситуація, коли люди живуть і працюють не за місцем реєстрації. Отже такий закон значно спростить життя батькам, їм вже не доведеться їхати до місця реєстрації для того, щоби оформити документи на отримання допомоги.

Зрозуміло, що набуття законом чинності значно спростить порядок оформлення та отримання державної допомоги, як в народі прийнято казати «дитячих грошей». Будемо чекати…

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас