Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Італійська дієта

Паста

Італійці обожнюють спагеті. Цю страву вони називають «паста», що в перекладі на українську означає тісто. Але, між іншим, повненьких серед них практично немає. Італійські дієтологи стверджують, що секрет тонких талій сеньйорит і синьйорів криється саме в пристрасті до улюбленої пасти. Вони їдять борошняні та макаронні вироби, виготовлені з тіста, замішаного на борошні грубого помелу з твердих сортів пшениці. За що ж так полюбили італійці свої спагеті? Насправді є за що. Завдяки значній концентрації комплексних вуглеводів, вмісту клітковини та тіаміну (вітаміну В1), макаронні вироби сприяють збереженню оптимальної ваги.

Окрім того, амінокислота триптофан, яка міститься в спагеті, допомагає заснути і позбавитися деяких форм депресії. Відбувається наступне: потрапивши до мозку, вона перетворюється на серотонін, який підіймає настрій, регулює апетит і навіть позитивно впливає на тривалість життя. До речі, цілющий ефект триптофану може бути зведений до мінімуму, якщо зловживати білковими продуктами.

Справа в тому, що в даному випадку амінокислота практично не потрапляє до мозку. Комплексні вуглеводи та клітковина знижують рівень «шкідливого» холестерину, що дуже важливо для бажаючих схуднути. Навіть невелике зниження вмісту холестерину допомагає уникнути серцевих захворювань на 2 відсотки. Клітковина запобігає раку прямої та товстої кишки. Макарони з борошна грубого помелу містять в два рази більше клітковини, ніж макарони зі звичайного борошна. В 100 грамах зварених макаронів міститься:
Білків 6,7 г
Вуглеводів 39,7 г
Жири 0,9 г
Дієтична клітковина 3,1 г
Тіамін (вітамін В1) 0,2 мг
Залізо 1,7 мг
Нікотинова кислота 1,5 мг
Енергетична цінність – 197 ккал

Італійські дієтологи рекомендують їсти спагеті кілька разів на тиждень, щоб зберегти талію. Тільки без жирів. Щоб позбавитися зайвих кілограмів, італійці придумали досить дотепну кольорову дієту.
Починати трапезу вони рекомендують з продуктів жовтого кольору. Окрім макаронів, це може бути картопля, гарбуз, омлет, далі йдуть фрукти: банан, апельсин, хурма тощо. Після невеликої перерви італійці переходять до овочів і фруктів зеленого кольору. Це, передусім, зелена: салат, петрушка, кіндза, кріп, цибуля. Потім огірки, капуста: кочанна, брокколі, брюссельська, цвітна. Підійдуть стручкова басоля, горох. Фрукти: яблука, ківі, виноград, аґрус…

Насамкінець синьйори й сеньйорити приступають до продуктів та страв червоного кольору: томати, буряк, морква. Фруктів і ягід сила-силенна: малина, суниця, вишні, гранат. Вибір страв залежатиме від пори рок, від того, чи ви обідаєте, чи вечеряєте, і, звісно, від вашої фантазії. А можна їсти за кольоровим принципом цілий день. Сніданок: склянка кефіру чи йогурту ї тонкий тост з малиновим джемом. До обіду: дві склянки мінеральної води без газу.
Обід: макарони з одним з вищеназваних соусів, тушкований гарбуз, банан, апельсиновий сік. Полудник: салат з огірків з зеленою, заправлений оливковою олією, тушкована капуста (кочанна, проколі, цвітна) чи тушкована стручкова басоля, яблуко. Вечеря: терта морква чи буряк з фруктами. Заправка – йогурт з лимонним соком. Компот з малини (вишні, червоної смородини).

Віддамо належне італійській екстравагантності в їжі. Але, завіряють дієтологи з Апенинського півострова, справа зовсім не в зовнішніх атрибутах. Вони гарантують, що той, хто буде харчуватися, дотримуючись рекомендованої кольорової гамми, дійсно схудне і зможе підтримувати оптимальну вагу.


(За матеріалами dietolog.com.ua )

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Кандидоз кишківника

Кандидоз кишківника – досить поширене захворювання інфекційної природи, яке може виникати через ослаблення імунітету. Його викликають дріжджоподібні грибки, що належать до роду кандида (Candida spp.) та в нормі знаходяться в кишківнику у більш ніж 80% людей. Захворювання вражає слизову, від нього страждають люди будь-якого віку, і воно призводить до значного дискомфорту.

Швидке схуднення влітку: що важливо врахувати?

Літо змушує нас носити легкий, відкритий одяг. Тому багато хто за теплий сезон вирішує скинути пару зайвих кіло, які «подарувала» зима, обираючи для цього швидкі, а то й екстремальні дієти.

Передові німецькі технології при діагностиці прямої та сигмовидної кишки

Дорогі читачі, якщо в статті Ви побачите якісь симптоми, що є у Вас або у Ваших близких, наприклад негаразди в роботі свого шлунково-кишкового тракту, такі як болі після їжі, біль який супроводжується бурчанням, діарея, погіршення самопочуття, втома, сонливість та інші ознаки, вам потрібно невідкладно звернутись до медичного закладу, до свого лікаря.

Добавки для краси, здоров’я й сили

Здоров'я, зовнішній вигляд, витривалість і міць тіла значною мірою залежать від того, чим ми харчуємося. Але в силу багатьох причин ми не можемо забезпечити організм всіма необхідними вітамінами, мікро- й макроелементами. Навіть якщо раціон людини складається виключно з корисних харчових продуктів, дисбаланс може виникнути через різноманітні сторонні причини. Тому доречно купити добавки для здоров'я, краси й спорту, щоб вживати їх з урахуванням особливостей способу життя та індивідуальних потреб організму.