Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: дванадцятий тиждень вагітності

Дванадцятий тиждень вагітності: плід
 

Плід

Взагалі-то ваша дитинка вже повністю сформувалася, за виключенням жирової тканини і мозку, але вона ще має рости і розвиватися протягом наступних місяців, щоб бути здатною до життя у зовнішньому світі, а не тільки в вашому животику. Всі органи і частини тіла мають розвинутися до кінця і набути остаточної форми. На цьому етапі дитинка вже відкриватиме ротика і ковтатиме навколоплідну рідину.

Вона вчиться смоктати, запускати і випускати рідину зі своїх легенів, що допоможе розвинутися її дихальній системі. Можливо, вам стане цікаво, чому дитина не захлинається в навколоплідній рідині. Відповідь проста: ненароджена дитинка не довіряє своїм легеням постачання кисню. Вона бере кисень з крові та плаценти.

Можливо цього тижня ви вперше почуєте биття її серця.. Це великий момент!! Це по-справжньому доводить, що дитинка росте в вашому животику. Її маленьке серце б’ється дуже швидко, десь біля 160 ударів на хвилину. Далі протягом вагітності частота ударів потрошки скорочуватиметься і становитиме від 120 ударів на хвилину. Тим часом ваша дитинка спокійно плаватиме, гратиметься пуповиною и смоктатиме свій маленький пальчик; вона вже трошки вміє позіхати і спати. Якщо б ви тільки могли заглянути до неї і привітатися..

Майбутня мама

Може статися таке, що ви почуватиметесь краще, починаючи з цього тижня. Ранкова нудота потроху зникатиме і ваше тіло звикатиме до перепаду різних гормонів. І емоційно вам стане легше, вам відкриються всі радощі життя і приємні відчуття, пов’язані з тим маленьким щастям, що росте і розвивається всередині вас. Ваша невпевненість і переймання через вагітність і ваше тіло поступляться впевненості в ваші власні можливості, так як перші місяці вже позаду.

Якщо це ваша перша вагітність, ви маєте привчити себе до цього. Підтримка вашого партнера є дуже важливою протягом цього періоду, особливо, коли ви засумніваєтеся, чи здатні ви все це витримати. До речі, чи вам відомо, що протягом вашої вагітності чоловік виробляє гормони, завдяки яким він вже починає любити цю дитину? А що майбутні татусі також потерпають від перепаду настрою? І вони також борються зі своїми невпевненостями: чи буде він добрим батьком, чи зможе він добре забезпечити дитину, чи витримає всю відповідальність, чи зможе він дати вам необхідну підтримку.
Навіть деякі чоловіки виробляють такий гормон, що дає їм ті ж самі симптоми, що і у вас під час вагітності. Їх трошки нудить, вони швидко стомлюються і набирають вагу. Цьому терміну навіть є офіційна назва: синдром Куваде (Couvade syndrome). Слово «Couvade» пішло від французького слова «couver», що означає «виношувати». На щастя, всі симптоми Куваде зникають одразу після народження дитини і після цього ви двоє зможете радіти батьківству.

Важливо про вагітність

Якщо ваше сексуальне життя переживає не найкращі часи, поговоріть про це зі своєю другою половинкою. Нічого страшного, якщо тепер усе відчувається по-іншому: це нормально.

* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як підготувати малюка до появи другої дитини

Поповнення у сім'ї – це завжди радість. Хіба що, окрім тих моментів, коли старші братики та сестри починають ревнувати маму до малюка. В останні роки ваша дитина була центром вашого світу, а тепер всю цю увагу і все це кохання їй доведеться ділити з малюком. Так, вам доведеться почати приділяти старшій дитині менше часу та уваги, але не варто через це панікувати.

Готуємося до батьківства: 16 порад майбутньому татові

Чи намагаєтеся ви до сих пір впоратися з шоком, чи чекали цього моменту вже кілька років, новина про те, що ви станете татом – це переломний момент в житті. Це нормально, якщо у вас змішані почуття, а вірніше – цілий вінегрет емоцій (від чистої радості до відвертого жаху), навіть якщо ви завжди хотіли дитину.

6 причин полюбити свою літню вагітність

Нестерпна спека, скажена пітливість і постійно набряклі щиколотки – мало хто здатний насолоджуватися своєю вагітністю влітку. Тим не менш, очікування малюка – це вже величезна радість, і якщо зосередитися на хорошому, можна помітити чимало переваг саме літньої вагітності. За що її любити? – Подумайте самі…

Як навчитися отримувати задоволення від виснажливої ролі батьків (частина 1)

Коли ми дивимося на рекламні ролики підгузків (і, можливо, на якусь «зразкову» маму на ігровому майданчику), складається враження, що батьківство – це найблаженніший досвід і єдине справжнє щастя, яке може статися з нами. Наче воно наповнене дитячими посмішками, перемогами у шкільних конкурсах та прекрасними новими досягненнями, якими малюк просто тішить регулярно.