Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Випічка до пісного столу

Випічка до пісного столу
 

Триває Великий Піст - час, коли наше тіло і душа очищаються, ми готуємось до Величного свята Христового Воскресіння. В попередніх статтях ми вже ділилися з Вами рецептами пісних страв. В сьогоднішній - хочемо запропонувати рецепти пісної випічки.

Хрусткі багети з часником, оливками та помідорами чері

400 г борошна

1/2 ч. л. солі

3/4 ч. л. цукру

1 пакетик швидкодіючих сухих дріжджів

350 мл теплої води

часник, оливки, помідори чері оливкова олія для змащування

3/4 ч. л. грубої або морської солі.

Змішати борошно, сіль, цукор і дріжджі. Додати воду і дерев'яною ложкою перемішувати, доки тісто не стане еластичним (за потребою додавати борошно). Накрити миску з тістом рушничком і залишити в теплі на 1-2 год.

Коли тісто підніметься, присипати його трохи сіллю і добре пом’яти кілька разів, після чого знову накрити рушничком і поставити в тепло на 1-2 год. Коли тісто збільшиться в розмірі вдвічі - воно готове, можна продовжувати приготування багетів.

Розігрійте духовку до 220° С, змастіть деко оливковою олією.

Розріжте тісто на 4 частини. Акуратно розтягніть кожен шматок на довгі і тонкі багети. Покладіть їх на деко, залишаючи між багетами простір. Зверху розкладіть (на деякій відстані) зубчики часнику, цілі оливки, половинки помідорів чері (їх потрібно злегка вдавити в тісто). Кожен багет помастіть поверх начинки оливковою олією і посипте грубою сіллю.

Випікайте 15-20 хв., доки скоринка не стане золотистою.

Апельсинове печиво

1,5 скл. кукурудзяної або соняшникової олії

1,5 скл. цукру

1 скл. апельсинового соку

1 ч. л. соди

3 ч. л. розпушувача

цедра одного апельсина

1 кг борошна

Всі інгредієнти змішайте і замісіть тісто. Сформуйте ковбаски, які потрібно порізати та скрутити джгутиком (2 ковбаски переплітаємо між собою), довжина джгутика регулюється на Ваш розсуд.

Пекти печиво при 200°С до рум’яного кольору.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас