Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Продукти, що знижують рівень холестерину в крові

Продукти, що знижують рівень холестерину в крові
 

Високий рівень холестерину в організмі є причиною безлічі проблем зі здоров'ям. Сьогодні проблема високого рівня холестерину набирає обертів і стає актуальною для все більшої кількості людей через неправильне харчування (нездорові перекуси і фаст-фуд) і нестачу часу (або бажання) для фізичних навантажень. В результаті, останнім часом високий рівень холестерину стає все більш поширеною причиною смерті.

Що потрібно знати про холестерин

Холестерин – це жир, що виробляється в печінці і кишечнику і транспортується плазмою крові. І хоч холестерин важливий для нашого організму, високий його рівень викликає проблеми зі здоров'ям, особливо це стосується серцево-судинної системи.

Незважаючи на це, знизити рівень холестерину не так вже й складно. Ввівши у своє повсякденне життя кілька здорових звичок, таких як збалансоване харчування і регулярні тренування, вам не потрібно буде боятися цієї загрози. Навіть люди, які мають схильність до підвищеного рівня холестерину, можуть утримувати його в нормі, вживаючи здорову їжу і вибравши активний спосіб життя.

Яким же має бути правильне харчування для зниження рівня холестерину? Намагайтеся рідше вживати в їжу приготовані продукти з високим вмістом жиру. Цілісні зерна, овочі та зелень – це лише кілька основних продуктів для зниження холестерину, які допоможуть вам залишатися здоровими. Далі ми розповімо докладніше про групи продуктів, які ефективно борються з підвищеним рівнем холестерину.

Продукти, що знижують рівень холестерину

1. Вівсянка і цільні зерна. У всьому світі овес вважається кращим продуктом для зниження рівня холестерину. Вівсянка доступна і проста в приготуванні , і ця каша рекомендується для безлічі оздоровчих дієт. Не менш корисними будуть і цільні зерна, включаючи гречку, жито та інші.

2. Овочі та зелень. Редька, цибуля, часник, огірки, гриби, цибуля-порей, гострий перець, цибуля-шалот, цибуля- різанець та інші овочі також допоможуть знизити рівень холестерину в організмі. Зелень і листові овочі (як шпинат) допоможуть утримувати рівень холестерину в нормі.

3. Рослинні олії, авокадо і оливки. Авокадо, оливки і оливкова олія захищають від безлічі захворювань серця і підвищують рівень корисного холестерину. Олії фундука, мигдалю і кунжуту знижують ризик захворювань серцево-судинної системи.

4. Шоколад. Якщо вам здається, що вся здорова їжа – нудна, ви помиляєтеся. Темний шоколад має безліч корисних властивостей, одна з яких – зниження рівня холестерину. Проте вживати чорний шоколад потрібно в чистому вигляді, без жодних підсолоджувачів.

5. Фрукти і горіхи. Жодна здорова дієта не буде повною без фруктів і горіхів. Переконайтеся, що у вашому раціоні присутні цитрусові, чорниця, журавлина, гранат та інші фрукти і ягоди. З горіхів обов'язково потрібно їсти фундук, мигдаль і волоський горіх.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас