Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що корисного в онлайн іграх для дітей

Що корисного в онлайн іграх для дітей
 

Сучасне суспільство налаштоване вкрай категорично по відношенню до різноманітних онлайн ігор. І це не дивно, адже свого часу, коли старше покоління було дітьми, вони весь час проводили на вулиці за активними іграми на свіжому повітрі. Тоді не було комп'ютерів, не кажучи вже про інші сучасні гаджети, і нинішні віртуальні ігри для дітей замінювали фантазія і підручні матеріали.



Про шкідливість онлайн ігор написано чимало статей. Багато людей настільки звикли негативно ставитися до них, що навіть не замислюються про користь такого проведення часу для дитини. Всі ці гонки, стрілялки, ферми і танки онлайн можуть бути дуже корисні для вашого малюка. Чим? Давайте подивимося.

Всілякі онлайн ігри вчать дітей спілкуватися з комп'ютером. Такий навик буде вельми корисний, коли, наприклад, дитина піде в школу. Всі тестування, а в деяких навчальних закладах і частина навчальної програми, проводяться за комп'ютером, і далі ця тенденція буде розвиватися. Тому, чим краще ваш малюк освоїться з електронним «помічником», тим легше йому буде вчитися.

Ще один плюс онлайн ігор полягає в тому, що грати можна як одному, так і з другом або братом/сестрою, змагаючись одне проти одного або граючи за одну команду. Ігри, в яких виграє тільки один, змушують відчути суперництво, виявити наполегливість і вчать не здаватися при першій же перешкоді. І це здорово, адже таким чином, ваша дитина вчитиметься конкурувати і перемагати. В іграх же, де малюк грає заодно з кимось, він вчиться командній роботі, взаємній виручці та підтримці.

Ще один розділ ігор, яким варто приділити особливу увагу – це ферми. Дитина, що живе в місті, може ніколи не побачити наживо корову або козу, не впізнати, як ростуть овочі на городі чи визрівають фрукти на деревах. Онлайн ферма (і подібні ігри) дозволяють дитині наочно побачити, як ростуть, чим харчуються і що роблять домашні тварини, а також подивитися і спробувати виростити, нехай хоча б і в електронному вигляді, овочі і фрукти. Такі ігри будуть дуже пізнавальними для найменших.

Існує також цілий ряд онлайн ігор, які дозволяють розвивати спостережливість, логічне мислення, швидкість реакції і прийняття рішення, стратегію та інше. Діти люблять проводити час за комп'ютером, для них це завжди цікаво і захоплююче.

А те, що деякі сучасні діти проводять за монітором більше часу, ніж на вулиці, більше заслуга їхніх батьків, які не можуть зайняти дитину чимось цікавим, крім комп'ютера. Обмежуйте час і використовуйте комп'ютерні ігри в якості невеликого відпочинку або винагороди за відмінну поведінку, і тоді ваш малюк буде активною і різнобічно розвиненою дитиною.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас