Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати кільце для заручин

Як вибрати кільце для заручин
 

Нехай всі стверджують, що традиція дарувати кільце майбутній нареченій на заручини прийшла до нас із Заходу, але й у нас, слов'ян, була традиція змови (ті ж заручини), невід'ємною частиною якої було вручення кільця з коштовним каменем нареченій, якщо вдавалося змовитися. Але сьогодні історію залишимо трохи осторонь, адже мова піде про те, як правильно вибрати кільце для заручин.



Кільце, з яким було зроблено пропозицію – це не проста прикраса, до нього дівчата ставляться з особливою трепетом . Щоб кільце сподобалося вашій обраниці, і вона з легкістю могла його поєднувати з іншими прикрасами, придивіться заздалегідь, в якому стилі полюбляє прикраси ваша кохана. Тут потрібно звернути увагу на метал, стиль, тип каменів і, звичайно ж, розмір.

У традиційних уявленнях кільце для заручин має бути виготовлене з найблагороднішого металу – золота. Якщо ваша пасія полюбляє прикраси з холодних металів, тоді краще відступити від традицій і звернути увагу на моделі з білого золота або срібла, адже головне, щоб їй кільце подобалося.

Що стосується стилю, то вічна класика – тонке колечко із золота з діамантом в оправі на ніжці. Діамант – найміцніший камінь, який обіцяє парі таку ж міцну любов. Але не всі люблять і не всі можуть дозволити собі кільце з діамантом. Відмінною альтернативою стане витончене колечко з напівдорогоцінним камінням, наприклад, сапфіром, для любительок класики, або плоске кільце з розсипом каменів по периметру – для тих, хто любить незвичайні прикраси.

Вгадати з розміром – справа не з простих, особливо якщо ви ніколи до цього не дарували улюбленій прикраси і навіть приблизно не здогадуєтесь про розміри пальців. Кільце для заручин прийнято носити на тому ж пальці, що і обручки, у нас це – безіменний палець правої руки. З розміром найкраще допоможе близька подружка, ну а якщо такої немає, тоді варто спробувати визначити розмір кільця самостійно.

Для цього візьміть кільце обраниці, яке вона носить постійно, і яке точно добре сидить на її руці, обмірте його (можна обвести на папері, приміряти на свій палець або виміряти ниткою) і з цими заготовками вирушайте в магазин. Але тут потрібно не забувати, що якщо дівчина – правша, то на правій руці, як правило, пальці на 0,3 мм товщі, ніж на лівій, та й безіменний палець відрізняється від вказівного і середнього приблизно на піврозміру.

Ну і наостанок, найделікатніше питання – скільки має коштувати кільце для заручин? У західних країнах існує таке негласне правило, що кільце для заручин має коштувати близько двох місячних зарплат нареченого. У нас же до цього ставляться набагато простіше, і кожен купує те, що може собі дозволити. Головне – щоб кільце було вибране з душею і сподобалося нареченій.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас