Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Організація урочистостей

Організація урочистостей

Влаштувати в домашніх умовах свято досить нескладно, якщо добре підготуватися. Адже вдома ми не завжди можемо бути гостинними, а в гостях - цікавим співрозмовником. Тому деякі правила етикету слід визубрити, щоб правильно прийняти гостей і не уславитися недбайливими господарями.



Зовсім необов'язково приголомшувати гостей дорогим посудом, ресторанної сервіровкою або екзотичними стравами. Найчастіше такі речі навпаки можуть налякати гостей, які не звикли до супер культурних заходів. Набагато важливіше зробити так, щоб людина що входить до двері, відчувала себе очікуваним, щоб бачила щиру радість від зустрічі.

Вибирайте такий день для зустрічей, щоб на наступний день був вихідний. Так ви встигнете квартиру привести в порядок, відпочити після гучної (якщо вдасться такою) вечірки. Не забудьте про сусідів: напередодні поговоріть по душах, попередьте про підготовлювані заході. Щоб в розпалі вечірки в двері не постукав розлючений сусід, краще заздалегідь налагодити контакт.

Складіть детальний список на всі покупки і дії: замовити торт на день народження, купити серветки, створити музичний фон, організувати конкурси та т.п. Запишіть кожну дрібницю, щоб потім не ахати і засмучуватися.

Друзів можна сповістити особисто або зателефонувати - урочисте запрошення «працює» тільки на серйозних ювілеях або весіллях. Головне, уточнити, що ви запрошуєте на:

- скромне частування;

- дружню вечірку з пивом;

- серйозний обід;

- чай з тортом.

Це потрібно для того, щоб гості зорієнтувалися, чого очікувати від столу. Наприклад, одні можуть заздалегідь щільно поїсти вдома, а потім з нещасним виглядом і повним шлунком виглядають на розкішне частування. Або навпаки, не попереджені гості накинуться на скромне частування, швидко закінчивши вечірку.

Кількість гостей розраховується за вашим можливостям. Краще замовити торт на день народження для п'ятьох, щоб вдосталь порадувати їх смачним ласощами, ніж п'ятнадцять голодних залишилися в подиві, навіщо їх запрошували. Розсаджувати за столом всіх треба так, щоб новачки перемішалися зі старими друзями, і щоб професійні інтереси не перетворили вечір у виробничу нараду.

Господар обов'язково сам представляє один одному незнайомих, вимовляючи їх імена та інтереси виразно і чітко. Людині, що сумнівається в здатності ведучого, краще запросити когось із розкутих і грамотних друзів, родичів. Незмінні посмішки, демонстрація радості, сміх і музика - обов'язкові «атрибути» свята.
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас