Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати ім'я: слідкуємо за вимовою

Як ви сказали, мене звуть?

Вимова імені дійсно має велике значення. Іноді можна зробити ім´я "легким" або екзотичним, змінивши всього декілька буков: Василина чи Василиса, Алекса замість Олександра, Анна замість Ганни, Софі замість Софії і т.д. Ви можете так змінити будь-яке ім´я.

Американські психологи Мерабіан і Пірсі зацікавились питанням: Ч справді імена, які вимовляються нетрадиційно, нешаблонно викликають такі ж асоціації у оточуючих, як і їх звичайні аналоги? ("Позитивне чи негативне значення імен, які читаються нетрациційно та звичайно", Journal of Social Psychology, 133, 445-451). Вони далі групі людей список зі звичайними іменами та такими, які читаються нетрадиційно (Софія та Софі, наприклад) та попросили визначити, які риси характеру пасують людям з такими іменами. Також треба було припустити, наскільки успішною буде така людина? Вона принципова, популярна, тепла, радісна, життєлюбна, жіночна чи мужня?..
І як ви думаєте, яким був результат?
За результатами цього тесту люди з незвичними іменами вважалися менш успішними, популярними, мали менше принципів, були менш теплими та радісними. також вони виявилися менш жіночними чи мужніми в очах оточуючих.

Деякі імена настільки складні та довгі, що діти проблематично вимовляють навіть власне ім´я.

Дуже часто так виходить, що братики та сестрички нагороджують один одного цікавими (чи не дуже) прізвиськами, які прилипають потім на все життя. Тому підбирайте ім´я, яке буде легко вимовляти іншим дітям. Наприклад, брата та сестру на ім´я Коля та Поля Можуть почати називати Коля-Поля. Ім´я, яке "неправильно" чи незвично пишеться, може також створити проблеми, коли підійде черга оформлювати документи. Якщо у імені хтось зробить помилку (а це дуже вірогідно з незвичайними іменами), людині доведеться переоформлювати багато документів - таке часто виходить із паспортами, правами, візами і т.і. Одного разу через таку "незначну особливість" хлопцю з іменем Лафаєт, якого випадково назвали Лафайет, прийшлося переробляти документи протягом року...

Наша порада

Коли діло доходить до складних імен, дитині непросто одразу пояснити оточуючим, як його правильно вимовляти. Кожен новий вчитель у школі буде викривляти ім´я по-новому. Коротше: виберіть таке ім´я для дитини, яке ви самі зможете правильно вимовити з першого разу. Це вбереже вашій дитині багато часу, нервів та паперової роботи.

Перелік статей з теми «Як назвати дитину»

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо ім´я малюку за знаком Зодіаку: земні знаки

Зазвичай до вибору імені для дитини батьки підходять дуже педантично і ретельно, довго сперечаються, радяться, часто в цей процес можуть втрутитися й інші члени сім'ї... І це правильно! Адже ім'я для людини - це назавжди. Радимо тобі прислухатися і до того, що говорять зірки. Сьогодні вибираємо ім'я для земних знаків.

Вибираємо ім´я дитині за знаком Зодіаку: повітряні знаки

У тебе народився малюк! Як ти його назвеш? Напевно в голові у тебе крутяться багато варіантів, але ти ніяк не можеш підібрати найкращий... Не проблема! Ми допоможемо підібрати ім'я для твого чада, виходячи їх його знаку Зодіаку. Сьогодні говоримо про повітряні знаки.

Вибираємо ім´я дитині за знаком Зодіаку: водні знаки

Існує дуже багато способів вибору імені: за сезонлом народження, по батькові, можна навіть класично - за церковним календарем. Але ми пропонуємо звернути увагу на знаки Зодіаку твого малюка і відштовхуватися від цього. Сьогодні говоримо про водні знаки.

Імена для дітей, як назвати дитину в 2012 році

Як правильно назвати дитину - таке питання задають собі батьки ще до народження дитини. Вибір імені дитини може залежати від різних традицій. Народження дитини – відповідальний крок, і тепер необхідно подумати, як назвати її. Ще з раннього дитинства і протягом усього свого життя жодне інше слово ми не чуємо так часто, як своє ім'я.