Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Цікаві ігри на уяву з дитиною

Цікаві ігри на уяву з дитиною
 

Всі ми хочемо, щоб наші дітки були творчими і вміли ефективно вирішувати свої проблеми. Питання в тому, що ви робите для того, щоб навчити дитину цим навичкам? Звичайно ж, найкращий спосіб – це гра, а особливо, ігри на уяву. Вибрати цікаві ігри та іграшки для дитини зовсім нескладно, проте з уявним місцем і сценарієм ігрової ситуації дитині може знадобитися допомога. Так, іноді дітки самі включають свою уяву і придумують сценарій гри, але не завжди. Тому ми пропонуємо вам 8 цікавих способів пограти з дитиною.

Цікаві ігри на уяву з дитиною

• Візит в продуктовий магазин. Діткам завжди подобається наслідувати дорослим. Такі ігри для них – це спосіб дізнатися більше про ваше повсякденне життя. Все необхідне для гри, в якій ви відправляєтеся в магазин, знайдеться у вас на кухні. Або ж ви можете купити необхідний ігровий набір. Суть гри на уяву полягає у тому, щоб ставити якомога більше питань і вчити дитину реагувати на різні ситуації. Почніть гру з найпростішого: «О, я бачу, ти збираєшся в магазин? А що ми там будемо купувати?». Підключивши фантазію, ви можете розширити гру, навчаючись платити за покупки чи пробуючи різні продукти (не по-справжньому, звичайно).

• Чайна церемонія. Якщо у вас дитина дошкільного віку, вона напевно буде в захваті від переливання води. Якщо у вас немає ігрового чайного сервізу, купіть в найближчому магазині а-ля 1000 дрібниць недорогий маленький глечик або чайник, з яким зможе грати малюк. Звичайно ж, влаштовуючи чайну церемонію з малюком, ви повинні бути готові до калюж у кімнаті, де ви граєте. Користь ігрової чайної церемонії не тільки в тому, що дитині буде дуже цікаво наливати і розмішувати. Така гра допоможе навчити дитину правилам поведінки в ресторанах, кафе, магазинах і, звичайно ж, під час чаювання. Для гри можна взяти і справжні чашки з блюдцями, але тоді відразу підготуйте себе до того, що вони можуть розбитися. Як і з походом в магазин, почніть ігрове чаювання з простих питань: «Вип'ємо чаю? А як ми його приготуємо?»Щоб малюкові було цікавіше, випийте чаю по-справжньому, але пам'ятайте, що дітям не рекомендуються трав'яні чаї. Відмінним варіантом замість чаю стануть вода або молоко. Візьміть до чаю по печиву або вафлі, і крихітка буде в повному захваті!

• Подорож на кораблі, літаку, автобусі чи поїзді. Є щось таке в видах транспорту, через що такі ігри завжди цікаві дошкільнятам. Виберіть вид подорожі, зробіть квитки, потім купіть їх, підготуйте відповідну обстановку і звукові ефекти, а також ви можете ще й перекусити в дорозі! Не забувайте ставити запитання малюкові і обговорювати те, що відбувається.

• Відвідування лікаря. Візити до лікаря можуть лякати вашого малюка в реальному житті, але якщо ви цікаво обіграєте цю ситуацію, страх у дитини пройде. Крім того, ви можете потренуватися відповідати на питання і прохання доктора (наприклад, показувати, де болить, розповідати, як болить, відкривати ротик і говорити «А»). Міняйтеся ролями – дитина повинна побувати в ролі як пацієнта, так і лікаря. Підготуйте вату, бинти, шприци без голок, вітамінки... Все це зробить гру неймовірно веселою!

• Занурення в світ книг. Розіграйте сценки з улюблених казок малюка, приготуйте для цього все необхідне і вперед – в світ фантазій!

• Пошук скарбів. Закопайте у дворі який-небудь скарб, намалюйте просту карту і вирушайте з дитиною у цікаві пригоди! Розгадуйте таємниці скарбу, шукайте підказки, копайтеся в землі – все це подарує дитині масу яскравих вражень.

• У світі тварин. Рухайтеся, говоріть і ведіть себе як тварини. Ви можете уявити, що пішли на ферму або в зоопарк, потрапили в пустелю або в джунглі. І замість того, щоб дивитися на тварин, прикиньтеся ними самі.

• Парад. Маршируйте, грайте на дитячих музичних інструментах. Залежно від тематики параду ви можете одягнутися по-особливому і прикрасити дитячу кімнату відповідним чином. А якщо музичних інструментів у вас немає, використовуйте замість них підручні засоби – каструлі, сковорідки, скручений в трубочку журнал і т.д.

А куди вас занесе дитяча уява? Захоплюючих вам пригод!

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас