Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пальмова олія: краще уникати?

Пальмова олія: краще уникати?
 

Сьогодні в нашому лексиконі побутують такі химерні терміни як «канцероген», «емульгатор», «генно-модифікований» та багато інших слів, які ще недавно були невідомими більшості людей. Нам наввипередки розповідають про страшні наслідки, до яких може призвести споживання продуктів, у склад яких входять певні речовини. Серед «підозрюваних» в неоднозначній дії на наш організм і пальмова олія. Що ж воно таке, ця олія?



Пальмова олія виготовляється з плодів Олійної пальми, що містять до 50% жиру. Особливістю її є те, що твердне ця олія при температурі, нижче 30 градусів. Тим вона і небезпечна для нас, адже не виводиться з організму, бо може розчинятися тільки при температурі 40 градусів (а, як усім відомо, людський організм, зазвичай, має температуру тіла 36,6 градусів). Як результат, дана олія накопичується в нашій печінці, у вигляді шлаків відкладається на стінках судин та у кишечнику.

На жаль, це ще не всі неприємні наслідки, які приносить споживання пальмової олії. Також, вона містить насичені жири, що підвищують рівень холестерину в крові. Віднесена пальмова олія і до списку канцерогенів, які, при тривалому надходженні в організм, можуть викликати онкозахворювання.

Як не прикро, але вітчизняні виробники часто намагаються приховати наявність пальмової олії у своїх товарах, маскуючи її під назвою "рослинний жир". Все тому, що цей компонент подовжує термін зберігання продуктів, до складу яких входить, додає їм більш привабливого кольору і смаку. Тоді як в більшості європейських країн використання пальмової олії в харчовій промисловості є забороненим.

Оскільки серед продуктів, в складі яких зазвичай є пальмова олія, - улюблене всіма дітлахами морозиво, «сезон» якого вже в розпалі, варто особливу увагу звернути на цей факт батькам. Більш уважно читайте інформацію, що вказана на етикетці, і якщо у прочитаному Вас щось насторожило, - краще не купляти даний продукт.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас