Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти домашнього морозива

Рецепти домашнього морозива
 

В одній з попередніх статей ми розповідали про шкоду, яку може принести споживання пальмової олії нашому організму, та про те, що саме морозиво, яке так люблять діти, - один із тих продуктів, у складі яких цей небажаний для нас інгредієнт дуже часто зустрічається.



То що ж тепер, не їсти морозива? Пропонуємо Вам більш приємну альтернативу: спробуйте приготувати морозиво власноруч. В літню спеку ця ідея стає особливо актуальною!

Вершково-молочне морозиво

вершки (35%) – 100 мл

молоко – 200 мл

жовток – 3 шт.

цукор – 90 г

ванільний цукор – ½ ч. л.

Розітріть жовтки з цукром і ванільним цукром та прогрійте на маленькому вогні до розчинення цукру (не доводячи до кипіння). Змішайте жовтки з молоком. Окремо збийте вершки і ретельно перемішайте їх з молочно-жовтковою сумішшю. Перелийте в контейнер з кришкою і поставте в морозилку на 6 годин, періодично помішуючи кожні 1,5-2 години.

Лимонне морозиво в хрустких стаканчиках

Морозиво:

молоко – 400 мл

жовток – 5 шт.

цукрова пудра – 125 г

лимонний крем – 1 скл.

Лимонний крем:

цукор – 90 г

крохмаль – 1 ст. л.

сіль – щіпка

лимонний сік – ½ скл.

яйце – 2 шт.

вершкове масло – 80 г

лимонна цедра – 1 ч. л.

Стаканчики:

білок – 1 шт.

вершкове масло – 40 г

цукрова пудра – 80 г

борошно – 2 ст. л.

Спершу приготуємо лимонний крем: цукор, крохмаль, щіпку солі, яйця і лимонний сік поставте на водяну баню, постійно помішуйте. Коли крем загусне, зніміть з вогню, додайте цедру і масло, вимісіть. Поставте в холодильник.

Збийте жовтки з пудрою, тонкою цівкою влийте гаряче молоко, не припиняючи збивати. Варіть на водяній бані до загустіння. Додайте лимонний крем і збийте. Покладіть в морозилку на 6 годин, кожну годину перемішуючи.

Тим часом приготуйте стаканчики: змішайте білок, цукрову пудру, розтоплене масло і борошно, вимісіть тісто. Залиште на 1 годину. Викладайте тісто на пергамент ложкою, щоб утворилися тонкі кружечки, діаметром 10-12 см. Випікайте, поки не зарум’яняться краї. Доки кружечки ще гарячі, швидко покладіть їх на перевернені склянки (приготовані заздалегідь) і притисніть пальцями до дна та боків, формуючи таким чином стаканчик для морозива. Дайте вистигнути, запам’ятавши цю форму.

Подавайте кульки морозива в хрустких стаканчиках, поливши лимонним кремом.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас