Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків
 

Ні для кого не секрет, що зараз народити і виростити дитину – задоволення не з дешевих. Всі ми хочемо, щоб наші дітки ні в чому не мали потреби, але далеко не у всіх молодих батьків є можливість купувати все необхідне малюкові, не замислюючись про витрати. І для більшості молодих сімей ця нова стаття витрат (на все, що необхідно малюкові) просто непомірна. Наші поради допоможуть вам грамотніше планувати сімейний бюджет і розпоряджатися грошима, які у вас є.



Отже, що ви можете зробити?

Не соромтеся брати у друзів речі для дитини. Дітки ростуть так швидко, що одяг не встигає зношуватися, як і всілякі коляски, ліжечка, стільчики для годування і т.д. Зате коштує все це задоволення дуже чималих грошей. Якщо у когось з ваших друзів дітки виросли, а речі від них залишилися – не соромтеся ними користуватися, коли вам пропонують. Поки дитина маленька, її потрібно забезпечити необхідним, а дитяча мода – це скоріше спосіб потішити батьків. Якщо у вас вже є дитина, не викидайте речі, які їй не потрібні, залиште їх для наступного малюка.

Торгуйтеся скрізь, де можете. Купуючи речі для дитини на ринку, в магазині, наймаючи няню, постарайтеся домовитися про найбільш вигідних умовах для вас. Не соромтеся цього робити, адже все це – для вашого малюка.

Користуйтеся всілякими знижками, акціями, купонами. По-перше, намагайтеся купувати одяг під час сезонних розпродажів, коли знижки досягають максимального рівня. Тільки відразу подумайте про розмір речей, які ви купуєте, адже куплена взимку футболка буде носитися тільки через півроку, а за цей час дитина вже підросте. По-друге, стежте за акціями і спецпропозиціями від улюблених магазинів та інших закладів – так теж можна чимало заощадити. По-третє, зараз є дуже багато онлайн сервісів, що пропонують безкоштовні купони на знижки в самих різних магазинах, в тому числі і дитячих. Не полінуйтеся пошукати такі купони і зробити свій шопінг максимально вигідним.

Годуйте дитину грудьми. Зараз рекомендується годувати дитину грудьми хоча б до року. І це не тільки неймовірно корисно для малюка, але і абсолютно безкоштовно. Тільки подивіться, скільки зараз коштують дитячі суміші, а особливо, для найменших!

Користуйтеся пелюшками або багаторазовими підгузками. Так, спочатку вам доведеться на них витратитися, але в підсумку вони допоможуть непогано заощадити на покупці одноразових підгузників. Крім того, на відміну від одноразових підгузників, вони екологічні!

Продайте речі, які ви носили, будучи вагітною, і речі, які вже не потрібні вашим дітям. Зверніться до дошок оголошень та інших сервісів, на яких можна продавати свої речі, розмістіть оголошення, запропонуйте речі знайомим або молодим матусям на форумах. Це – прекрасний спосіб трохи заробити і позбутися від мотлоху.

Купуйте суміші, підгузники та інші подібні речі великими упаковками. Так вони будуть обходитися вам не так дорого. А якщо ви знайдете ще й склад-магазин у своєму місті, де можна все це купувати за оптовими цінами, ви помітите відчутну різницю.

Ще одне золоте правило, яким ви повинні намагатися користуватися: краще заробляти більше, ніж витрачати менше. Тому, якщо у вас є накопичення, намагайтеся завжди пускати гроші «в роботу». Сучасні банки пропонують хороші умови для розміщення депозитів, завдяки чому ви зможете отримувати хоч трохи більше кожен місяць.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як правильно облаштувати дитячу спальню?

Цим питанням задаються всі майбутні батьки в очікуванні маленького дива. Дитяча – це не просто місце, де малюк спатиме, це місце, де малюк буде проводити основну масу свого часу, саме тому дитяча спальня повинна бути максимально комфортна для нього.

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.

Яким має бути дитячий одяг на літо

Більшу частину свого часу влітку діти проводять на відкритому повітрі: у дворі, на річці, на вулиці з дітворою, на морському березі. Діти люблять грати в різні ігри та багато рухаються. Вони і так довго чекали тієї пори, коли можна буде погрітися під довгоочікуваним сонечком, зустріти старих друзів і побігати разом з ними.

Як займатися влітку з дітьми раннього віку (0-3 років)

Літо - чудова пора року. Все цвіте, плодоносить, повно свіжих фруктів і овочів. Літо - це довгоочікуваний відпочинок на березі моря, річки, життєрадісний і щасливий малюк поруч! Ну що ще потрібно для щастя?