Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради для батьків, які вперше подорожують літаком з дітьми

Поради для батьків, які вперше подорожують літаком з дітьми
 

Вирушаючи в подорож з дітьми, всі ми намагаємося якомога ретельніше підготуватися: зібрати все необхідне, врахувати всі нюанси, підготуватися до всіляких непередбачуваних ситуацій. Сьогодні ми поговоримо про те, як підготуватися до подорожі літаком з дитиною, щоб зробити її якомога комфортнішою і веселішою як для вас, так і для малюка.



1. Наскільки це можливо, підберіть рейс під час денного або нічного сну малюка. Якщо у вас є можливість вибирати час польоту, то підберіть той, який максимально збігається з часом сну дитини. У такому випадку, дитина засне, як тільки ви злетите, і проспить всю дорогу. Крім того, обов'язково подбайте про те, щоб ваші місця були поруч.

2. Візьміть з собою перекус. Голодні дітки починають вередувати. Тому постарайтеся взяти з собою улюблений перекус малюка в ручну поклажу. Про це ви точно не пошкодуєте, адже навіть дуже втомлена дитина радітиме смаколикам.

3. Купіть в поїздку нову книгу або іграшку. Залежно від того, як любить проводити час дитина, ви можете купити для неї в поїздку нову книгу або іграшку, а можна і те, і інше. Ця нова штучка допоможе вам скоротати час до посадки на літак і під час самого польоту, якщо дитина таки не спатиме у дорозі. Але ні в якому разі не варто купувати іграшок з гучними і неприємними звуковими ефектами – подумайте про оточуючих пасажирів.

4. Одягайтеся практично. Переконайтеся, що дитина одягнена по погоді, що їй зручно і комфортно. Уважно стежте за його «туалетами», вчасно міняйте трусики або підгузники. Ви повинні бути готові, що переодягати дитину доведеться в дуже обмеженому просторі і не в самих гігієнічних умовах, тому візьміть все необхідне. А якщо ваша дитина – дзиґа, то краще вибрати найпростіший одяг без кнопок і ґудзиків – возитися з ними вам точно не захочеться.

5. Вологі серветки – ваші найкращі друзі. Як вже згадувалося вище, аеропорти і літаки – не дуже чисті місця. А якщо ваша дитина рухлива і не може сидіти на одному місці, вона торкатиметься буквально всього. Тому вам краще запастися вологими серветками – вони стануть в нагоді і щоб витирати ручки, і щоб вмиватися після їжі або сну, і щоб ходити в туалет, і щоб міняти підгузки.

6. Беріть з собою більше, ніж вам буде потрібно. Розрахуйте, скільки вам потрібно вологих серветок, підгузників, їжі, змінного одягу, і візьміть з запасом. Краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати!

7. Візьміть з собою кенгуру або слінг. Раптом вам захочеться пройтися по салону, а дитину залишити сидіти не вийде. Або ж, якщо дитина вередуватиме, ви зможете встати і заколисати її на руках. Також слінг або кенгуру стануть в нагоді при проходженні митного контролю та інших пропускних пунктів в аеропорту.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас