Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сезон варення: рецепти виноградних і абрикосових ласощів

Сезон варення: рецепти виноградних і абрикосових ласощів
 

Влітку таке розмаїття свіжих фруктів на прилавках… А коли прийдуть морози, ми зможемо, хіба, з ностальгією згадувати про соковиті, свіжі літні плоди. Проте, можна трішки «посолодити життя» варенням, яке взимку завжди є дуже доречним.

Виноградне варення

Здорові, стиглі ягоди винограду відокремте від гілок, помийте. Зважте отриману сировину для варення: на 1 кг плодів потрібно 1 кг цукру і 0,5 склянки води. Воду закип'ятіть, розчиніть в ній цукор. Сироп зніміть з вогню і занурте в нього ягоди. Через 20-30 хвилин поставте ягоди з сиропом на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, кип'ятіть протягом 15-20 хвилин Зробіть перерву на 25-30 хвилин і знову поставте варення на слабкий вогонь, аби доварити його.

В процесі акуратно знімайте пінку і насіння, що спливатиме. Коли ягоди стануть прозорими і рівномірно розмістяться в загустілому сиропі, - варення готове. Тепер на 1 кг варення можна додати 1 ч. л. лимонної кислоти і трохи ваніліну. Охолоджене варення кладуть в заздалегідь простерилізовані банки і міцно закривають.

Абрикосове варення

Спілі плоди абрикосу добре помийте, видаліть кісточку, покладіть в емальовану посудину і засипте цукром (на 1 кг абрикосів (нечищених) - 500-700 г цукру (в залежності від того, наскільки солодкі і спілі плоди). Накрийте чистим рушничком і залиште, поки фрукти не пустять сік (приблизно на 6-8 годин). Після цього накладайте сировину невеликими порціями на сковорідку (заповнюйте її на половину) і просмажуйте протягом 5 хвилин та складайте в чисту, суху посудину. Коли сировина остигне, повторіть процедуру просмажування ще один раз. Заздалегідь простерилізуйте банки, і, після повторного просмажування, складайте в них ще гаряче варення, щільно закрийте кришкою.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас