Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвантажувальна терапія з кавуном

Розвантажувальна терапія з кавуном
 

В одній з попередніх статей ми ділилися з вами порадами про те, як правильно вибрати кавун, щоби і солодкий, і корисний, і безпечний. Сьогоднішню ж статтю хочеться присвятити темі кавунової терапії, адже ця соковита ягода відома своїми лікувальними властивостями. Кавун позитивно впливає на кровотворення, покращує функції печінки, зміцнює імунітет, сприяє виведенню холестерину, очищає судини, поліпшує колір шкіри. А особливо відомий кавун своєю здатністю очищати організм, зокрема наші нирки.



Чому в нирках утворюється пісок, а згодом і камені?

Все це через те, що ми п'ємо недостатньо рідини, тому й починають кристалізуватися сечові солі. Якщо і у Вас така проблема, або ж Ви просто хочете провести загальне очищення організму, скористайтеся кавуновим сезоном, який зараз саме в розпалі.

Наперед хочеться сказати, що приймати такі лікувально-профілактичні міри без попередньої консультації у лікаря та проведення ультразвукового дослідження нирок - небезпечно. Адже під дією кавунового соку, великі камені (якщо вони, звісно, наявні в нирках) можуть зрушитися, що, в свою чергу, може призвести до ниркових кольок.

Отже, під час проведення кавунової терапії, рекомендують протягом двох тижнів щодня з'їдати 2-2,5 кг соковитої ягоди (розділіть цю порцію на п’ять прийомів). Добре вживати кавун з... чорним хлібом, адже він сприяє кращій адсорбції та виведенню шлаків. Ось і весь Ваш раціон! Звісно, це в ідеалі, якщо Вам під силу така очисна дієта. Якщо ж не вистачає сил дотримуватись даного раціону, найкраще їсти кавун як окрему страву (а не на десерт, як ми звикли).

Смачного! І будьте здоровими!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас