Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Наближається 1 вересня: збираємо першокласника до школи

Наближається 1 вересня: збираємо першокласника до школи
 

День знань - свято для усіх школярів, а особливо - для першокласників. Радість переплітається з хвилюванням, зокрема хвилюються батьки першокласників, адже стільки всього необхідно придбати, підготувати і організувати.



Навіть досвідчені мама й тато, які вже не першу дитину споряджають до школи, часом розгублюються, адже кожен навчальний рік не подібний на попередній, змінюються навчальні плани, а це корегує список необхідних речей для школяра, до того ж, від асортименту шкільних товарів на прилавках паморочиться в голові.

Навряд чи можна скласти дійсно універсальний список речей, які необхідні абсолютно усім першачкам України до початку навчального року. Адже окрім загальних вимог щодо організації навчального процесу, існує багато нюансів, особливостей, притаманних окремій школі. Зрештою, кожен педагог має свої вимоги щодо організації уроку. Тому, найбільш правильне рішення - поспілкуватись з майбутнім вчителем Вашого першачка стосовно, зокрема, організаційних питань. Тоді Ви вже напевне нічого важливого не упустите і не накупуєте зайвих речей.

Проте існує, так би мовити, стандартний набір, який необхідний кожному учневі на першій порі, не залежно від школи, в яку він піде, педагогічних методів, які застосовує вчитель та модних віянь.

Сюди можна віднести:

• шкільну форму (якщо цього вимагає статут Вашої школи, який також визначає її дизайн, колір та ін.);

• портфель;

• спортивну форму (включно зі спортивним взуттям) для занять на фізкультурі;

Серед необхідних канцтоварів:

• зошити (в клітинку та косу лінійку, приблизно по 10-15 шт., також вчитель може повідомити про необхідність придбати декілька зошитів з друкованою основою) та обкладинки до них;

• папка для зошитів (особливо актуально для першачка, який повинен привчатися до акуратності);

• щоденник;

• можливо доведеться придбати і деякі підручники, але про це вже повідомить вчитель, можливо навіть після першовересневих урочистостей, тому не поспішайте з такою покупкою);

• пенал, в який потрібно покласти ручки (для початку достатньо 3-4 шт.), простий олівець (1-2 шт., оберіть стандартний рівень твердості НВ (твердо-м'який), гумку, підстружку, лінійку (можна придбати одну коротку, яка поміститься у пенал та більш довгу, яка може знадобитись на уроках малювання), за бажанням можете купити і коректор (часом стає у пригоді і першачкові).

Знадобиться також альбом для малювання, набір кольорових олівців, акварельні фарби, пензлики, набір кольорового паперу та картону, фломастери, пластилін, клей, ножиці, проте їх необхідність варто уточнити у вчителя, ці речі точно не знадобляться у перші ж дні навчання.

Ось, мабуть, все найбільш необхідне на перших порах перелічили.

Успіху та вдалого початку навчального року нашим першачкам!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Що має бути в рюкзаку майбутнього школярика?

Тепле літо, сповнене приємних спогадів і веселих розваг, добігає кінця. А це означає, що батьки майбутніх школяриків відправляються на пошуки найнеобхідніших речей, що знадобляться дитині в першому класі. В цей час їх хвилює найголовніше питання: які посібники та канцтовари обов'язково мають бути в портфелі першокласника, а від яких речей можна буде відмовитися.

Нова школа – нові турботи, або як вести себе батькам сучасних школярів

Наближається 1 вересня. Першокласники чекають на нього з натхненням, а батьки – з тривогою. В останні роки встановилася стійка тенденція до нововведень в шкільній програмі з першого вересня. Саме це найбільше насторожує батьків.

Дитина не хоче вчитися. Що робити?

Як ти не переконуєш своєю дитину, що вчення - світло, вона вперто не виконує домашні завдання і істерить зранку. Діти часто не розуміють, навіщо потрібно ходити до школи. Адже вчитися важко: потрібно зубрити домашні завдання, писати контрольні... Дитині ж замість цього хочеться розважатися, дивитися телевізор, грати на комп'ютері, гуляти з друзями.

Корисні поради батькам школярів

Як полегшити життя школяреві? Цим питанням задаються всі люблячі батьки. Виявляється, все просто. Досить грамотно спланувати день учня і почитати наші поради...